Åse svømmer i bassenget

Se hvordan barnehagen lager is av kokende vann på sekunder

Mange kuldegrader og kokende vann kan på sekunder omdannes til iskrystaller. Nedre Stabæk barnehage i Lier viser barna hvordan magien skjer i praksis. Se video i saken.

Publisert Sist oppdatert

– Det må være kaldt, og for å lykkes må en bruke kokende vann, sier styrer Bergljot Næsje ved Nedre Stabæk barnehage i Lier.

Akkurat hvor mange kuldegrader det var da de viste frem trikset til barna er hun ikke sikker på. Det hentydes at det bør være nærmere 30 minusgrader for lykkes.

– Det er også en annen uteaktivitet med kulde og vann som er gøy. Hvis en blåser såpebobler ute når det er skikkelig kaldt vil boblene fryse til kuler.

Barnehagen er lokalisert på gården Nedre Stabæk i Lier, noen mil vest for Oslo, som ligger like ved ett vann og har skogen som nærmeste nabo.

– Vi er mye på tur. De ansatte i barnehagen liker uteaktiviteter og ønsker å ha med barna ut. Alle barna har også tett kontakt med dyrene på gården, de eldste barna er med i fjøset hver eneste uke. Gården og fjøset er en naturlig del av vår hverdag. Daglige turer i fjøset for å hilse på sauene og se om hønene har lagt egg, er like naturlig som å leke, forteller Bergljot.

Kyllingklekking

Barnehagen har også klekket ut egne kyllinger.

– Kyllingene var i barnehagen og var våre. Vi har et tett samarbeide med bonden og han har hovedansvaret for dyrene og driften, men det er joe en berikelse å få komme så tett på livet på gården, sier styreren.

Barnehagen har alltid vært mye på tur, men da koronaen med alle sine regler herjet måtte de tenkte nytt.

– Lokalene våre ble trange når vi måtte ha kohorter, så da ble det til at vi benyttet nærområdet enda mer og det har vi fortsatt med, forteller Bergljot Næsje.

Barnehagen oppdaterer Instagramkontoen sin med jevne mellomrom og der får et innblikk i noe av det de holder på med, sånn som laging av konglesuppe, lamming, blåbærtur og fisketur.

– Vi oppdaterer kontoen med jevne mellomrom, det er jo mye bildevennlig vi holder på med i en naturbarnehage, sier styreren.

Powered by Labrador CMS