Beredskapslager beredskap

Elever i Finnmark bør lære mer om sikkerhet og beredskap

– Elever må lære å ta vare på seg selv og ha en plan for å kunne håndtere en krise, mener  statsforvalter i Finnmark, Elisabeth Aspaker.

Publisert Sist oppdatert

«Ungdom i Finnmark skal gis basisopplæring i samfunnssikkerhet og beredskap som en del av videregående opplæring.»  Dette er et av forslagene politiet, forsvaret og statsforvalteren i Troms og Finnmark har for å styrke samfunnsberedskapen, skriver NRK.  

– Vi tror at det å starte med ungdommen peker fremover. De vil kunne være en veldig viktig ressurs både for seg selv, for familien sin og lokalsamfunnet, sier statsforvalter Elisabeth Aspaker til NRK.

Fra høsten 2025 skal Alta videregående skole i gang med et pilotprosjekt. Rektor Inger Persen er positiv til prosjektet.

– Så må vi bare jobbe litt med å se på hvilke fag, hvilke kompetansemål, hvordan det er praktisk å legge opp opplæringen, sier Persen til NRK. 

Trusselen fra Russland

Opplæringen skal gi elever innsikt i trusselbildet og lære dem å ta vare på seg selv.

– Hvordan tar man vare på seg selv, hva er det man trenger og hvilke forberedelser bør man gjøre, og har du en plan den dagen det blir viktig å kunne håndtere en krise, sier Aspaker til NRK.

Nærheten til Russland er ifølge statsforvalteren en av grunnene til at pilotprosjektet starter i Finnmark. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS