Foreldre er mindre fornøyde med solbeskyttelse på skoler enn i barnehager

En ny undersøkelse om solvaner viser at flere foreldre er fornøyde med solbeskyttelse i barnehager, enn i skoler.

Publisert Sist oppdatert

Solvaneundersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) og Kreftforeningen.

I undersøkelsen kommer det fram at 81 prosent av foreldrene som er spurt mener det i stor eller noen grad er tiltak for solbeskyttelse i barnehager. Når det kom til skolene, var det bare 36 prosent av foreldrene som svarte det samme.

– Hudskader kan lagres i huden, og senere eksponering for sol kan trigge disse til å utvikle seg til hudkreft. Barn bør derfor beskyttes mot sterk sol og unngå å bli solbrente. Gode solvaner som dannes i barneårene, varer gjerne livet ut, forteller fagdirektør Lill Tove Nilsen i DSA.

Det kommer også fram av undersøkelsen at 42 prosent av foreldrene mener det er i stor eller noen grad er slike tiltak i skolefritidsordningen, og 34 prosent for sommerskoler. Kun 27 prosent mener det samme for faste, organiserte uteaktiviteter.

Nilsen mener det er viktig at ansatte i skoler, barnehager og andre stedet der barn oppholder seg, har en bevisst holdning til solbeskyttelse.

– Med enkle tiltak, som å sette opp et tak eller plante noen trær slik at barna kan oppholde seg i skyggen når solen er sterkest, kan man redusere soleksponeringen betraktelig, sier Nilsen.

(©NTB)

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS