Elev spurte lærerstudent om hun ville kle seg naken for penger

Trusler om knivstikking, biting og spørsmål om å kle seg naken for penger, er blant 1000 avviksmeldinger i Larvik-skolene.

Publisert

Det skriver Østlands-Posten.

Ved grunnskolene i Larvik er det rapportert inn om lag 1000 avviksmeldinger de siste 18 månedene. Episodene er mange, og i fjor høst var sykefraværet så høyt blant lærerne ved Lardal skole at flere klasser ble sendt hjem.

Det har også vært en rekke politiutrykninger ved flere skoler de siste månedene.

Kjell Jensen er virksomhetsleder for skole i Larvik kommune. Han tidligere i år den økonomiske situasjonen i skolesektoren for «sinnssykt krevende». Men han sier at elevenes sikkerhet, trygghet og trivsel prioriteres.

Østlands-Posten har sett på avvikene i Larvik fra 2016 og de varierer veldig fra skole til skole, blant annet har to skoler med omtrent like mange elever 13 og 124 avvik.

Cathrine Haakestad er rektor ved Jordet skole. Hun sier det er viktig med nok hender.

– Vi må også ha kompetanse til å møte barna og vi må samarbeide godt med foreldre og støtteinstansene våre. Og vi må være tett på. Tidlig innsats sammen og samtidig er noe som Larvik kommune jobber med, og som jeg tror er viktig. Forebyggingen må starte tidlig, sier hun til avisa.

Hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Bjørge Riksfjord, sier dette trolig er en del av den generelle samfunnsutviklingen.

– Vi ser at vold og trusler mot politi og andre autoriteter eskalerer. Det gjelder både i Larvik og i resten av landet, sier han.

Han sier avviksrapporteringen er svært viktig, og mener andre yrker må inn i skolen.

– Skolen trenger for eksempel sosionomer og vernepleiere, som kan bidra til å hjelpe elever med særskilte behov og utfordringer, sier han.

 

Powered by Labrador CMS