Ferdig i sentralstyret – har fått rektorjobb i Sarpsborg 

Etter nesten åtte år i sentralstyret i Utdanningsforbundet går Tormod Korpås tilbake i skolen. 

Publisert

– Jeg gleder meg veldig, sier Korpås og beskriver utsikten der han står og skuer mot Kalnes videregående skole i Sarpsborg: Hester og kuer på den ene siden, gravemaskiner på den andre.

– Og noen frisørelever som ser ut som de legger siste hånd på verket før ferien, legger han til. 

Når de møter opp til neste skoleår er det med Korpås i skoleledelsen. Etter nesten åtte år i sentralstyret i Utdanningsforbundet vender han tilbake til rektorgjerningen. Valget falt på Kalnes, en yrkesfaglig videregående skole med blant annet bygg- og anleggsteknikk, idrettsfag og frisør i tillegg til naturbruk og agronomutdanning for voksne. 

Korpås, som selv har studert miljø- og ressursgeografi, mener det blir som å komme hjem. 

– Og så gleder jeg meg vanvittig til å komme inn i skolesamfunnet igjen og kjenne på energien i gangene, sier han og legger til at målet er å lytte mest mulig første halvåret. 

– Etter nesten åtte år i sentralstyret i UDF kjenner jeg meg godt oppdatert på hvor skolen er i dag teoretisk sett, men jeg har ikke vært med på det praktiske på en stund. Det er jeg ydmyk på. 

– Du går til en yrkesfaglig skole. Hva tenker du om posisjonen yrkesfagene har i dag? 

– Jeg synes politikerne, i både den forrige og den nåværende regjeringen, har gitt yrkesfagene et godt løft. Jeg opplever også et skifte i synet på yrkesfag i befolkningen som helhet. Det gleder meg. Selv om jeg har en akademisk utdannelse,  vokste jeg opp i en familie hvor omtrent alt av vedlikehold og reparasjoner på tomt, eiendom og kjøretøy ble gjort hjemme. Så selv om jeg savner et eget fagbrev å vise til, er jeg en engasjert og lærevillig amatør i mange fag. Det er de praktiske fagene jeg føler meg mest hjemme blant. 

Powered by Labrador CMS