Karmøy rådhus

Karmøy kommune snur om lønnsløft for lærere

Karmøy kommune ga alle lærere rett til å søke om lønnsløft etter nye ansiennitetsregler. men nå har de snudd. 

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Haugesund avis. 

Saken handler om nye ansiennitetsregler som ble trådde i kraft i mai 2022. Med de nye reglene teller all tidligere yrkeserfaring i både offentlig og privat virksomhet med i ansienniteten når en lærer eller barnehagelærer blir ansatt.

For noen som har hatt en jobb i privat sektor før de går inn i læreryrket, får denne endringen store utslag. Ved ansettelse blir de automatisk plassert høyere i lønnsstigen fordi de får lengre ansiennitet. For enkelte kan det utgjøre over 100 000 kroner i året.

Lærere som er ansatt før mai 2022, må imidlertid bytte jobb, for å ta del i lønnshoppet. 

I enkelte kommuner har man imidlertid bestemt at de nye reglene skal gjelde alle lærere som oppfyller kravene, selv om de ble ansatt før mai 2022. 

Fitjar kommune er en av dem. I Gjesdal kommune gjelder det to av seks skoler, der man har hatt ekstra store rekrutteringsutfordringer. 

Ifølge Haugesund avis lovet også først Karmøy kommune at de nye reglene skulle gjelde alle ansatte. De har sett en epost som bekrefter dette. Men nå har kommunen snudd. 

– Manglende folkeskikk

Det liker leder for Skolenes landsforbund i Karmøy, Geir Allan Stava, dårlig. Han kaller det et løftebrudd. 

– Det er manglende folkeskikk. Har du lovet noe, så holder du det løftet, sier han til Haugesund avis. 

Kommunedirektør, Vibeke Vikse Johnsen, begrunner avgjørelsen slik: 

– Karmøy kommune ønsker å følge tariffen som er framforhandlet av sentrale parter. I en kort periode var praksisen vår i strid med forståelsen av tariffen og dermed ble dette stoppet, sier hun. 

Powered by Labrador CMS