iphone
mobil

Rektor stråler over mobilforbud i skolen

Etter noen få dager med mobilforbud på Holtan ungdomsskole i Horten, er rektor strålende fornøyd med kommunestyrets avgjørelse.

Publisert

Før jul bestemte kommunestyret at elever ikke får lov å bruke mobiltelefon i det hele tatt på skolen -  verken i timene eller i friminuttene. Dersom de har med seg telefon til skolen, må den ligge i et mobilhotell.

Rektor Jon Eriksen sier til Gjengangeren at han er fornøyd med det han har sett.

– Det har blitt forsket en del på bruken av mobiltelefon, og den forstyrrelsen det innebærer å være tilgjengelig hele tida. Jeg tror vi hjelper ungdommene ved å gi dem en pause fra den gjennom skoledagen, sier han.

I går skrev Utdanningsnytt om lærer Ingvild Vikingsen Skogestad som frykter at innstramming av skjermbruk i skolen vil skape skoletapere: – At statsministeren skal bestemme hva som skjer i mitt klasserom, blir helt feil. Vi vet at dette fungerer for oss, sier lærer Ingvild Vikingsen Skogestad.

8. klasse ved Holtan skole har allerede hatt et halvt år mobilfri, og Eriksen sier til avisa at foreldrene er utelukkende positive.

– Elevene har måttet tørre å bli kjent hverandre. Alle som går her har jo vokst opp med Iphone. Vi ser at det er lettere å kommunisere med dem, og vi ser at det er mye lettere å løse saker med mobiltelefonen, sier han og tenker på mobbesaker og nettmobbing.

Han håper at det kommer nasjonale retningslinjer for mobilbruk i skolen.

– Det kommer nok i en uttalelse snart. Min anbefaling er at mobilforbud blir innført nasjonalt, sier Eriksen.

Sammen med elevrådet, tilrettelegger skolens ledelse for flere aktiviteter i friminuttene.

Powered by Labrador CMS