Minst 37 meldes drept i israelsk angrep på FN-skole

Israel hevder skolen huset en Hamas-kommandopost.

Publisert

Minst 37 personer ble drept i et israelsk angrep mot en UNRWA-skole som huset internt fordrevne på Gazastripen, ifølge lokale myndigheter. Israel hevder skolen huset en Hamas-kommandopost.

Det Hamas-drevne mediekontoret i Gaza melder at det dreier seg om en skole i flyktningleiren Nuseirat sentralt på Gazastripen, og at flere titalls også ble såret.

Ifølge al-Aqsa-martyrenes sykehus i Deir al-Balah fikk de inn 37 døde personer etter angrepet, samt seks andre lik fra et annet angrep som rammet et hus.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sier mellom 35 og 45 er drept, men tallene er foreløpig ikke bekreftet, sier talsperson Juliette Touma.

Det israelske militæret bekrefter å ha bombet skolen for å ramme det de omtaler som en Hamas-kommandopost, men har ikke lagt fram dokumentasjon for å støtte påstanden. De sier videre at de før angrepet tok flere steg for å redusere faren for sivile.

Israelske jagerfly «gjennomførte et presist angrep mot en Hamas-leir gjemt inne i en UNRWA-skole i Nuseirat-område», skriver militæret i en uttalelse. Videre heter det at flere terrorister ble eliminert.

Skolen drives av UNRWA, FNs organisasjon for palestinske flyktninger.

Leder Ismail al-Thawabta ved Hamas' mediekontor avviser at en Hamas-leir var gjemt på skolen.

– Okkupasjonsmakten bruker løgner og falske, fabrikkerte historier til å rettferdiggjøre denne brutale forbrytelsen mot flere titalls fordrevne mennesker, sier Thawabta til Reuters.

(©NTB)

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS