Færre foreldre mener det er trygt å sende barna på skolen

Andelen foreldre som mener det ikke er trygt å sende barna på skoler øker i takt med smitten, viser Norsk koronamonitor.

Publisert Sist oppdatert

Norsk koronamonitor fra Opinion har igjennom pandemien spurt totalt 10.500 foreldre om de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden.

I november sier ni av ti foreldre (89 %) at de opplever at læringssituasjonen for barna er akseptabel for tiden. Dette er så langt rekord i pandemien og en økning på 6 prosentpoeng fra oktober.

– En etterlengtet normal skolehverdag med fysisk undervisning ser ut til å fungere, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

Gjennomsnittet for hele pandemien har vært at kun 72 prosent av foreldrene sier ja til at læringssituasjonen er akseptabel.

Tryggheten ikke helt på topp

Når det kommer til hvordan foreldrene opplever at skolehverdagen er trygg for barna, går imidlertid trenden i motsatt retning.

I november sier tre av fire foreldre (76 %) at de opplever at det er trygt å sende barna på skolen for tiden. Resten sier nei eller vet ikke. Andelen foreldre som opplever det som trygt, har falt med 8 prosentpoeng siden oktober.

– Foreldre flest synes det er trygt å sende barn på skolen for tiden, men en stigende smittetrend merkes, sier Clausen.

Les også: Ringerike kommune forbereder foresatte på redusert åpningstid i barnehagene

Avviste smittetiltak

Trondheim er en av byene der smitten har steget mye den siste tiden.

De siste sju dagene er det registrert 1.036 personer fått påvist koronasmitte i Trondheim og det siste døgnet er det registrert 59 nye koronasmittede personer i byen. Over halvparten av de smittede er under 20 år og det meste av smitten er i barneskolene.

Torsdag avviste politikerne i Trondheim de foreslåtte smittetiltakene, og bestilte et nytt forslag. De reagerte blant annet på at ingen av de foreslått tiltakene gikk på skoledrift.

Powered by Labrador CMS