Ringerike kommune forbereder foresatte på redusert åpningstid i barnehagene

Infeksjonene herjer i barnehager på Ringerike.

Publisert

Mye sykdom blant de ansatte og store utfordringer med å skaffe nok vikarer gjør at Ringerike kommune nå forbereder foresatte på at noen barnehager kan få redusert åpningstid.

– En konsekvens av sykefraværet kan være redusert åpningstid i enkelte barnehager. Hver enkelt barnehage gjør derfor en vurdering av sitt sykefravær og vil informerer de foresatte. Som følge av sykefravær og vikarmangel må de foresatte være forberedt på å levere senere og hente tidligere i barnehagen, sier kommunalsjef Marianne Mortensen på kommunens hjemmeside.

Les også: Fraværsgrensen i videregående skole oppheves ut skoleåret

Virusene herjer

Etter korona-pandemien har luftveissykdommene blusset opp denne høsten, som RS-viruset. FHI beskrevet situasjonen med det store antallet RS-smittede barn som «absolutt usedvanlig».

Samtidig øker antallet smittede med korona-viruset igjen. 198 personer er innlagt med coronaviruset på norske sykehus, viser tall fra Helsedirektoratet. Det er nesten en dobling på to uker, og 25 flere enn fredag.

49 personer er innlagte på intensivavdeling, og 21 personer får behandling med respirator.

Helsedirektør Bjørn Guldvog har sier kommunene må være forberedt på å kunne innføre tiltak raskt.

– Det er viktig at vi får tiltak raskt nok for å ta ned risikoen som økt smitte i samfunnet innebærer. Det må være målrettet, og litt ulikt i ulike kommuner avhengig av hvordan denne smitten skjer, sa Guldvog til VG forrige uke.

Under et pressetreff torsdag kveld forrige uke gjentok helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) nok en gang at regjeringen – til tross for smitteøkning – ikke ser behov for å innføre nasjonale tiltak nå.

Powered by Labrador CMS