Guro Lind, forhandlingleder i Unio Stat.

Streik i staten vil ramme eksamen

Unio stat har i dag varslet om at nærmere 1600 medlemmer kan bli tatt ut i streik fra mandag. 

Publisert

De fleste av disse jobber i politiet og ved universiteter og høyskoler.  De største uttakene gjøres ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU), Universitetet i Bergen (UiB), Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og ved ulike politidistrikt og særorgan.

Det kan få konsekvenser for avvikling av eksamen. 

Også de samiske videregående skolene i Finnmark vil bli rammet. 18 av de ansatte der står på streikeuttakslista. 

Se hele lista her. 

Startskuddet for årets statsoppgjøret gikk mandag 22. april da de fire hovedsammenslutningene – LO Stat, YS Stat, Akademikerne Stat og Unio Stat – overleverte sine krav til motparten i Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. 

30. april var bruddet et faktum. Et stridsspørsmål er avtalemodellen.  I dag har LO og YS én hovedtariffavtale, mens Unio og Akademikerne har en annen.

Unio, som er landets største hovedorganisasjon for universitets- og høyskoleutdannede, gikk til forhandlingene med krav om klar reallønnsvekst.

Forhandlingsleder i Unio stat, Guro Lind (Forskerforbundet), har uttalt at hun mener staten gikk til årets lønnsforhandlinger med feil fokus.

– I stedet for å ta tak i de reelle utfordringene i staten, har statens hovedfokus vært å samle alle fire hovedsammenslutninger på en felles tariffavtale. Men statens tilbud i forhandlingene gir ingen forbedringer for Unios medlemmer, og da måtte det bli brudd, sa Lind. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS