Byrådsleder Roger Valhammer under en tidligere pressekonferanse i pandemien.

Digital hjemmeskole i Bergen, Asker og Bærum

Bergen, Asker og Bærum innfører digital hjemmeskole. Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap) omtaler situasjonen som kritisk.

Publisert Sist oppdatert

Det blir ingen flere fysiske skoledager for elever i Bærum før jul. Fra og med torsdag blir det digital hjemmeskole.

Det var kommuneoverlegen i Bærum som foreslo dette ettersom det ses på som helt nødvendig for å stagge den skyhøye smitten i kommunen, skriver Budstikka.

Forslaget ble lagt fram for politikerne i formannskapet onsdag, og de stilte seg enstemmig bak kommuneoverlegens råd.

Les også: Skolene i Oslo stenger fredag

Også i Bergen innføres det nå hjemmeskole fram til jul, riktignok kun for elevene på 5.-10- trinn.

– Det er en kritisk situasjon, og mange av skolene er knyttet til smittesituasjonen i kommunen. Bemanningskapasiteten er utfordret, og det utfordrer igjen smittevernfarglig drift på gult nivå. Vi har fått anbefalt at dette er et riktig tiltak, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) ifølge NRK.

Hjemmeskole i Asker

Grunnskolene i Asker kommune stenger fra torsdag, og det blir hjemmeskole i stedet.

– Det blir stadig mer krevende å drive skole, med økende smittetrykk og høyt fravær, sier kommunedirektør Kai Erik Lund for oppvekst i Asker til Budstikka.

Han understreker at det ikke betyr at elevene får fri, men at det blir hjemmeskole i dagene fram til jul.

En rekke andre kommuner har også bestemt at det er best at elevene får digital undervisning de siste dagene før juleferien i år. Blant disse kommunene er Askers nabokommuner Bærum og Lier.

Karanteneregler vekker reaksjoner

Onsdag morgen presiserte regjeringen at barn ikke trenger å gå i karantene når de er definert som «øvrig nærkontakt». Det må imidlertid lærerne.

Utdanningsforbundet påpeker at det vil by på store utfordringer.

– Endringen av karantenereglene er en oppskrift på å stenge skoler og barnehager og setter lærerne i en uholdbar situasjon. Med disse reglene må lærerne i karantene dersom et barn eller en elev i klassen blir smittet. Hvem skal undervise barna eller følge opp barnehagebarna da? uttalte leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal til Utdanningsnytt onsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS