Det blir digital undervisning i Oslo-skolene fra fredag. På bildet er Tåsen skole.

Skolene i Oslo stenger fredag

Fra og med fredag blir det heldigital undervisning i alle grunnskoler og videregående skoler i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Byrådet har vedtatt at torsdag siste skoledag med fysisk oppmøte før jul i hovedstaden.

– Situasjonen i Oslo-skolen er nå presset. Mange ansatte er fraværende, på grunn av sykdom eller karantene. Mange foreldre er bekymra for at barna skal bli smitta rett før jul. Basert på dette, og klare faglige råd, har byrådet i dag besluttet at det innføres heldigital undervisning fra og med fredag 17. desember. I grunnskole, videregående, voksenopplæring og fagskolen, sier helsebyråd Robert Steen til NRK.

Det innføres heldigital undervisning i både grunnskolen, videregående, voksenopplæringen og fagskolen. Samtidig skal barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og sårbare barn fortsatt få et tilbud på skolen.

– Det er nødvendig å innføre heldigital undervisning på alle skoler fram til juleferien for å sikre et forsvarlig tilbud til alle elevene i Oslo. AKS og barnehagene vil være åpent, men med mulighet for reduserte åpningstider der det er behov for det, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for oppvekst og kunnskap, i en pressemelding.

Ansatte i karantene

Byrådet opplyser at beslutningen baserer seg særlig på at det ikke er mulig å drifte smittevernmessig forsvarlig på gult og rødt nivå med bemanningssituasjonen ute i skolene og mange ansatte i karantene som følge av nye nasjonale karanteneregler.

– Vi sikrer et tilbud for de minste barna ved at barnehagene og AKS (Aktivitetsskolen/SFO) er åpent. Foreldre til barn med kritiske samfunnsfunksjoner og barn i sårbare livssituasjoner vil også få et fysisk tilbud dagene inn mot jul. Vårt mål er hele veien å sikre mest mulig fysisk tilstedeværelse innenfor den bemanningssituasjonen og smittesituasjonen som er. De siste dagene inn mot jul betyr det et fysisk tilbud for de aller minste og dem med størst behov. Det er jeg glad for at vi sikrer, sier Holmås Eidsvoll.

Forslag om stenging av barnehager

Dermed kommer barnehager og aktivitetsskole fortsatt til å være åpent, men karanteneregler og bemanningsutfordringer kan gjøre det nødvendig å redusere åpningstid lokalt for å sikre smittevernforsvarlig drift, opplyser byrådet.

Rødt har imidlertid sendt inn et forslag om stenging av barnehagene og aktivitetsskolene (AKS). Det forslaget skal behandles i bystyret senere i dag opplyste ordfører Marianne Borgen (SV).

Powered by Labrador CMS