Riksmekler Mats Wilhelm Ruland .

Barnehagestreiken er over

Partene i barnehagestreiken er enige og streiken er over. De ansatte er tilbake på jobb torsdag.

Saken oppdateres.

Etter fem uker er streiken i private barnehager over. Partene ble enige om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en god pensjonsløsning som er på linje med det offentlige og andre private barnehager har, og en lønnsøkning tilsvarende kommunal sektor, sier en samlet arbeidstakerside ved forhandlingslederne Anne Green Nilsen, Fagforbundet, Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen, Delta.

De ansatte er tilbake på jobb torsdag, opplyser Fagforbundet.

PBL sier partene i barnehagekonflikten har kommet fram til en løsning som ikke setter den økonomiske bærekraften til barnehagene ytterligere på prøve.

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) sier det har vært en krevende øvelse å få på plass løsninger som gir arbeidstakere trygghet for at de fortsatt vil bli ivaretatt, samtidig som det ikke setter den økonomiske bærekraften til barnehagene ytterligere på prøve.

– Ettersom ansatte som er født før 1968 allerede er sikret en veldig god ytelsesbasert tjenestepensjon, vil ny AFP bare gjelde for dem som er født i 1968 eller senere. Dermed faller engangskostnaden på 1,4 milliarder kroner bort fra regnestykket. Dette har gjort det realistisk å komme fram til en løsning, sier Schjelderup.

Streiken var inne i sin femte uke da den ble avsluttet, og 3.600 organiserte i Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet var i streik.

Striden dreide seg i hovedsak om pensjon. De streikende har krevd at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) har ment at kravet vil medføre bedre pensjonsordninger for ansatte i private barnehager enn i kommunale barnehager.

(©NTB)

Flere saker om streiken:

Powered by Labrador CMS