En av de streikende barnehagelærerne i Bømlo skriver streikeplakater.
En av de streikende barnehagelærerne i Bømlo skriver streikeplakater.

Kommunedirektør: – Kjenner på en stigende uro for sårbare barn

Kommunedirektøren i Bømlo har rapportert utfordringene de står i med barnehagestreiken til statsforvalteren.

Publisert Sist oppdatert

Det var på et kommunestyre forrige uke at kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter uttrykte sin bekymring for barnehagestreiken.

Vestland-kommunen er hardt rammet av streiken.

I kommunen med vel 12.000 innbyggere finnes det åtte barnehager. Ingen av disse er kommunale. Fem tilhører kjeden Espira. Ved alle Espira-barnehagene er de fleste ansatte tatt ut i streik.

Les også: Partene i barnehagestreiken ruster seg til tvungen mekling

Gjøsæter sier han er urolig for de sårbare barna.

– Vi har en stigende uro for denne gruppa. Barn som har vedtak etter paragraf 31 og 37 i barnehageloven har fått dispensasjon og kan møte i barnehagen. Men de må gå på andre avdelinger enn de pleier, og får kanskje i bare avgrenset grad være sammen med andre barn, sa Gjøsæter i sin orientering til kommunestyret ifølge Bømlo-Nytt.

– I tillegg har vi en gruppe sårbare barn (barn som er under utredning for vansker, flyktningbarn etc.) som ikke har vedtak fra kommunen og dermed ikke får gå i barnehagen som normalt. En stabil og forutsigbar situasjon er viktig for denne gruppa.

Ny tilvenning

Ifølge lokalavisa pekte kommunedirektøren på at det, i motsetning til under lærerstreiken nylig, er små barn og deres familier som blir rammet. Små barn som kanskje må ha ny tilvenning i barnehagen når streiken er over og større barn som savner venner og «faste voksenpersoner».

– Vi respekterer selvsagt streiken og spillereglene i arbeidslivet, men håper partene snart finner en løsning. Og vi har rapportert disse utfordringene som vi har lokalt, til Statsforvalter i dag, sa Gjøsæter.

Powered by Labrador CMS