Barnehagestreiken er over:

– Det har vært noen meningsfulle uker

– Vi har fått støtte fra alle kanter, dette har vært meningsfullt, men nå blir det godt å komme tilbake på jobb, sier Karine Nesse, leder for Utdanningsforbundet i Bømlo.

Publisert Sist oppdatert

I morges kom nyheten om at partene i barnehagestreiken er enige om pensjon og de streikende returnerer på jobb i morgen tidlig. Nesse er en av mange lokallagsledere i Utdanningsforbundet som har hatt medlemmer i streik. Hun forteller at disse ukene har vært meningsfulle.

– Det har vært engasjerte streikende og vi har fått støtte fra alle kanter: Foreldre, andre organiserte og ellers i samfunnet, sier Nesse som har bursdag i dag:

– Det var tidenes bursdagsgave, kan du si.

– Har det vært noen sure fjes?

– Nei, fint lite. Dette har vært veldig ryddig, sier hun.

I går arrangerte lokallaget fakkeltok.

– De som deltok snakket om hvor leit det er å streike, men sa også at det var så hyggelig fordi de hadde blitt så godt kjent med andre mennesker, så det har også hatt en liten oppside å være i streik. Men nå ser vi fram til å arbeide igjen, sier hun.

– Hvordan forklarer man dette for ungene når de kommer tilbake i morgen?

– Jeg tror at ungene, iallfall de største, kan forstå noe av dette hvis vi snakker om det å ha lønn livet ut, og at den lønna skal være lik uansett hvor man jobber - og at alle mennesker har lik verdi. Unger er jo opptatt av rettferdighet, sier hun.

– Er du trygg på at dere har fått en god pensjon nå?

– Ja, det er jeg.

– Hvordan blir dagene framover?

– Det blir kjekt å komme tilbake. Mange er lettet og ser fram til å ta fatt på arbeidet igjen. Det er mye som skal gjøres nå fram mot jul.

Hun har inntrykk av at de streikende har fått en ekstra respekt og støtte for den kampen de har stått i.

Saker fra streiken

barnehagestreik 2022

Powered by Labrador CMS