Mandag holder videregående skoler stengt i Telemark, Akershus, Buskerud og Østfold

Samtlige videregående skoler i fire fylker holdes stengt mandag på grunn av dårlig vær og glatte veier. Akershus vurderer også stenging tirsdag. 

Publisert Sist oppdatert

Videregående skoler i Telemark stenges mandag, og elevene skal få digital undervisning i stedet.

Årsaken er væromslag og krevende kjøreforhold, skriver VG. Fra før av har Akershus, Buskerud og Østfold varslet at de videregående skolene skal holdes stengt mandag.

Universitetet i Sørøst-Norge har også avlyst alle obligatoriske aktiviteter på campusene mandag, ifølge Khrono.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om glatte veier på Østlandet og i deler av Agder. Det er i tillegg sendt ut farevarsel om flom i samme områder.

– Det er ventet mildvær og regn på snø- og islagt vei. Dette ventes å gi svært store utfordringer for fremkommelighet. Vurder om du må reise, lyder oppfordringen fra meteorologene.

Hilde Kløvfjell , fylkesdirektør for opplæring og kompetanse i Akershus, sier til Utdanningsnytt at de velger å gjøre dette etter klare oppfordringer fra politi, Staten Vegvesen, Meteorologisk Institutt og andre offentlige etater. 

– Vi har sjelden hørt så tydelige signaler fra vegvesenet. Det blir sannsynligvis såpeglatt. Vi velger derfor å holde våre ansatte og 28.000 elever hjemme på mandag. Vi har etter hvert blitt gode på hjemmeundervisning. Dette er en alvorlig situasjon, men vi skal få gitt god opplæring til elevene denne dagen, sier hun. 

– Hvorvidt dette også gjelder tirsdagen, vil vi komme tilbake til, sier Kløvfjell. 

I en SMS sendt ut til foresatte ved Drømtorp videregående skole, skriver rektor Hanne Angell at det er kriseledelsen i Akershus som har besluttet at alle vgs-skoler i Akershus stenger for ansatte og elever mandag 22. januar. Hun presiserer at det blir undervisning på Teams. 

I Buskerud stenges alle videregående skoler med unntak av Ål og Gol videregående skole. Også her er de varslede kjøreforholdene årsaken, skriver fylkeskommunen.

Powered by Labrador CMS