Lærer dømt til å betale 200.000 kroner til elev for ærekrenkelser

En lærer er i tingretten dømt til å betale 200.000 kroner til en elev etter at andre elever oppfattet at hun anklaget en elev for rasisme.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for dommen fant sted på en ungdomsskole på Romerike i 2017, skriver Rett24.

Det er uklart hva som skjedde i forkant av lærerens uttalelser, men ifølge læreren hadde eleven reagert med grovt rasistiske svar etter en irettesettelse for voldsbruk. Dette benekter eleven.

I dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett heter det at læreren, i klasseromssituasjoner på 8. og 9. trinn, «uttalte seg på en slik måte at elevene oppfattet at hun benyttet karakteristikkene rasist og/eller nazist om eleven». Læreren sa at det var viktig å stanse slik oppførsel, og at «Anders Behring Breivik var en som ikke hadde blitt stoppet».

Eleven gikk til sak mot lærer og skole med krav om oppreisning for ærekrenkelser – og har nå fått medhold i tingretten som mener uttalelsene utvilsomt var egnet til å krenke elevens æresfølelse og omdømme.

Læreren er dømt til å betale eleven 200.000 kroner, mens skolen er frikjent. Likevel dømmes lærer og skole sammen til å betale elevens sakskostnader på 637.000 kroner.

Lærerens prosessfullmektig, advokat Åge Walle, sier de nå skal vurdere om avgjørelsen skal ankes.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS