mobil
iphone

Mindreårig jente fikk voldsalarm mot medelev

En jente på en skole i Oslo skal ha fått voldsalarm fra politiet for å kunne beskytte seg mot en jevnaldrende gutt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagsavisen.

Gutten er elev ved samme skole. Politiet er svært tilbakeholden med informasjon i saken, men kilder sier til avisa at to gutter i 15-årsalderen er ilagt besøksforbud mot to mindreårige jenter som går på samme skole. En av dem skal ha fått voldsalarm, men denne er ikke lenger aktiv.

Begge disse guttene skal ha vært innblandet i knivstikkingen på Grønland i Oslo tirsdag 6. februar i år.

Det er svært sjelden at politiet bruker voldsalarm og besøksforbud for mindreårige, men det forekommer cirka 20 ganger per år på landsbasis.

– Når det gjelder voldsalarm er det generelt slik at mindreårige ikke skal være ansvarlige for sin egen sikkerhet. Andre tiltak må vurderes. Det blir en helhetsvurdering hvilke tiltak som er mest hensiktsmessige når det kommer til den enkelte sak, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Hanna Kaplon.

– Det er svært alvorlig hvis elever må ha voldsalarm på skolen for å beskytte seg mot elever på samme skole, sier Rune Gulbrandsen, seniorrådgiver hos Barneombudet, som understreker at Barneombudet ikke kjenner til denne konkrete saken, og derfor uttaler seg på generelt grunnlag. 

Han sier at retten til å ha det trygt og godt på skolen, er den viktigste retten elever har på skolen.

– Hvis elever må benytte voldsalarm på skolen, så er det åpenbart at de ikke har det trygt. Da må skolen finne egnede tiltak som sikrer elevens skolemiljø, uttaler han til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS