mobil
mobilkamera

Gymlærer smugfotograferte over 100 jenter

Den svenske gymlæreren er nå tiltalt for å ha smugfotografert jenter på en prestisjeskole i Midt-Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Listen over ofre kan imidlertid være mye lengre, melder SVT

Mannen som i dag er i 50-årene ble avslørt sommeren 2022. Det skjedde da en gruppe barn var på tur til en badeplass. Da oppdaget noen ansatte at mannen smugfilmet jenter som skifter. Kollegene tok et bilde av mannen som smugfilmet jentene og fortalte det til rektoren.

Dagen etter slo politiet til mot lærerens hjem. Der ble det funnet bilder og videoer av jenter, fordelt i mapper etter steder og datoer, og etter navn på jenter.

Dette er ikke første gang læreren skal ha gjort tilsvarende. Barn på flere skoler har varslet om mannen i over ti år. Da han jobbet på en skole i Haninge kommune i 2014 opplevde flere elever han som ubehagelig, og han fikk ikke lov til å gå inn i jentenes garderober "selv om det skulle brenne". Dette forholdt han seg ikke til og han ble omplassert til en annen skole i kommunen.

Også på denne nye skolen tok det ikke lang tid før kolleger stilte spørsmål ved hvordan han berørte barna under gymøvelser. Han ble også observert da han holdt opp mobilkameraet sitt under kjolen på en jente.

Det kom aldri noen anmeldelse, i stedet ble læreren kjøpt ut for over en halv million kroner i begynnelsen av 2016. Tross barnas varsler, omplasseringen og utkjøpet, klarte mannen å få jobb på prestisjeskolen i Midt-Sverige i 2018. Han fikk blant annet i oppgave å være dusjvakt.

Mannen rakk å jobbe som idrettslærer i fire år på skolen før politiet slo til mot hjemmet hans, og etterforskningen startet. 

Mannen innrømmer de faktiske forholdene, men erkjenner seg ikke skyldig. Politiet har ikke mistanke om at bilder og videoer er delt med andre. Rettssaken er over og dom faller 10. mai. 

Powered by Labrador CMS