Susanne Emberland er lærer ved Østli skole i Nordre Follo.

Alle elevene til Susanne får hjerte med eget dikt i adventstiden

Opp gjennom hele adventstiden har alle elevene i 5C ved Østli skole fått et hjertekort med et eget dikt, spesielt laget til den enkelte.

Publisert Sist oppdatert

Susanne Emberland (32) er utdannet barnehagelærer, men har tatt steget over til skolen. Tradisjonen med egne kort med dikt har hun tatt med fra barnehagen.

Det siste året har hun hatt et vikariat som kontaktlærer ved Østli skole som ligger i Nordre Follo kommune i Viken.

– Det er veldig fint å jobbe i skolen. Jeg er i gang med å videreutdanne meg for å få kompetanse til å jobbe i skolen. Jeg tar matematikk og norsk, forteller Susanne.

Hver morgen i hele desember har hun startet dagen med å trekke ut et kort med dikt på.

– Jeg har valgt å si at vi trekker dagens nissebarn. Den som blir trukket ut får sitt dikt lest opp. Elevene viser at de synes det er stas og jeg har fått tilbakemelding fra flere foreldre at de synes det er hyggelig.

Alle de 20 elevene i klassen får et rødt hjerte med diktet sitt skrevet på.

– Jeg pleier ikke å lage dikt, men så på noen eksempler som andre hadde laget. De to første linjene er nokså like, så drar jeg frem interesser og egenskaper de har. Alle har noe positivt og det er viktig å fokusere på det, sier Susanne.

I og med at Susanne studerer ved siden av jobb, så hadde hun noen lesedager i løpet av adventstiden.

– Selv om jeg hadde lesedag, dro jeg på skolen om morgenen. Det er så gøy å gi alle den samme opplevelsen. Noen dager måtte jeg trekke to for å få det til å gå opp.

– Når du nå bli lærer, hva er det du tar med deg inn i skolen fra barnehagen?

– Leken. Jeg er en leken og livlig person og ønsker å bruke det også på skolen. Barn trenger å leke. De skal heller ikke lære alt før de kommer på skolen. Også i barnehagen er det stadig større trykk på at barn skal lære så mye før de skal på skolen, de skal ikke det, sier lærer Susanne Emberland.

Powered by Labrador CMS