Barn i barnehager i Bergen får fra neste uke ikke matservering i barnehagen.

Bergen: Mulig å redusere åpningstiden

– Vi er fornøyde med tiltakene som ble lagt frem i dag, sier leder i Utdanningsforbundet Bergen, Bente Myrtveit.

Publisert Sist oppdatert

Byrådet i Bergen la torsdag frem nye tiltak. Bergen kommune åpner blant annet for reduserte åpningstider i kommunale barnehager og på SFO fra og med mandag.

– Det kan gjelde mange fra mandag av, advarer skolebyråd Endre Tvinnereim.

Foresatte vil få beskjed fra den enkelte barnehage eller skole, dersom det blir redusert åpningstid fra 08.30 til 15.30.

Vil ha tidligere juleferie

Leder i UDF Bergen skulle gjerne sett at skolene kunne ta skoleferie litt tidligere enn planlagt.

Bente Ingeborg Myrtveit, leder i Utdanningsforbundet Bergen.

– Ja det burde ha vært mulig å endre skoleruten, men da for alle skolene i kommunen. Vi har også tatt til orde for at barnehager og SFO kan gi tilbud bare til de som har særlige grunner for å være der i romjulen. På disse punktene har vi ikke blitt hørt, sier Myrtveit.

Bergen innfører ikke gult nivå i barnehager og skoler, slik som blant annet Stavanger og Larvik har gjort. Men de innfører følgende tiltak for fra og med førstkommende mandag:

Åpner for å ta i bruk hjemmeskole i korte perioder på skoler med smitteutbrudd eller en krevende situasjon. Smøremåltider utgår i perioden fremover fra og med mandag.

Matpakke

– Det er bra at smøremåltidene utgår. Vi er i en meget belastet bemanningssituasjon her i Bergen. Kommunen har et omsorgsansvar overfor sine ansatte. Vi hører om mange fortvilte ledere som ikke finner vikarer og høyt sykefravær i både barnehage og skole. Det er sikkert mange som må jobbe lange dager og ikke rekker det de skal, sier Myrtveit.

- Det hjelper ikke oss at det er åpnet opp for trafikklysmodellen. Vi kan ikke ha gult eller rødt nivå på grunn av bemanningssituasjonen. For oss er det ikke smitten som er hovedproblemet, men at vi har en totalt nedkjørt arbeidsstokk, sier hun.

Myrtveit understreker at det er en vanskelig og alvorlig situasjon.

– Jeg føler meg utrolig maktesløs med tanke på å ivareta medlemmene mine sine arbeidsvilkår. Jeg får daglig telefoner fra folk som griner og kvier seg til å gå på jobb, sier leder av UDF Bergen.

I forkant hadde UDF Bergen sendt inn følgende forslag til hvilke tiltak de ville at Bergen skulle innføre:

  • Innføre 7 timers åpningstid i de kommunale barnehagene - det vil sikre bedre bemanning og redusere belastingen på de ansatte.
  • Redusere tilbudet i barnehage og SFO i romjul, slik at kun samfunnskritisk personell kan sende barna i barnehage eller SFO og dermed gi hovedvekten av de ansatte juleferie.
  • Gi muligheter til redusert opplæringsplikt mandag. 21.des for lærere i skolen, slik at alle starter juleferien 17.des.
  • Sikre at rektorene og styrerne kan ta fullstendig juleferie uten å måtte forholde seg til smittesporing etc.
Powered by Labrador CMS