Bo her? Et hus på en av Frøya kommunes mange øyer.

Lokker lærere med bonus på 80.000 kroner

Frøya kommune i Trøndelag gir 80.000 kroner til alle nyansatte med bachelor. I tillegg får barnehageansatte betydelige lønnstillegg.

Publisert Sist oppdatert

De fleste distriktskommuner kan misunne Frøya i Trøndelag for det blomstrende næringslivet, drevet fram av lakseoppdrett, med en dertil voksende befolkning. Men det fører også til utfordringer for kommunen. De sliter med å ansette nok kvalifisert personell, blant annet til kommunens mange barnehager og skoler. 

I stillingsannonser lover de derfor alle nyansatte med minst en bachelor en såkalt signeringsbonus. Kommunen kaller summen på 80.000 kroner en velkomstgave.

Margit Kristiansen Myrseth

– Hvorfor tilbyr dere ekstra penger?

– For å gjøre oss attraktive. Det er hard konkurranse om å få tak i arbeidskraften alle har behov for. Vi er en distriktskommune, som taper til kommunene som er nærmere Trondheim, sier Margit Kristiansen Myrseth, kommunalsjef for oppvekst og kultur i Frøya kommune. 

– Dere konkurrerer jo også med nabokommuner som Hitra, som ikke har en slik bonus. Slik sett kan man si at dere støvsuger distriktet for kvalifisert arbeidskraft?

– Jeg kan ikke si at vi ikke gjør det, for vi går aktivt inn for å få tak i mest mulig folk, sier hun.

En samlet stillingsannonse hvor kommunen søkte etter lærere til skolene i Frøya kommune, gikk ut 29. februar. Myrseth sier at de fikk 49 søknader. Hun har ikke rukket å gå gjennom alle enda, men håper nå å få dekket rekrutteringsbehovet i øykommunen.

– Vi vet ikke om vi får fylt alle stillingene, men det ser lovende ut. Vi har blitt lagt merke til, sier Myrseth.

Signeringsbonusen kommer med noen forbehold. De første 40.000 får nyansatte etter seks måneder, når prøvetiden har løpt ut. De resterende 40.000 utbetales etter halvannet år i jobben. Begge utbetalingene kommer med forbehold om å jobbe ett år ekstra. Så for å få hele bonusen må man jobbe i stillingen i to og et halvt år.

Som om ikke det var nok, lokker kommunen med saftige tillegg oppå den tariffestede grunnlønna for enkelte yrkesgrupper i barnehagen. Ifølge utlysningen på jobbnorge.no får fagarbeidere 25.000 kroner ekstra i årslønn, barnehagelærere får 35.000, mens pedagogiske ledere får 34.000. Det kommer selvsagt oppå andre stillingstillegg.

 

Powered by Labrador CMS