Lærer fikk sparken etter å ha blitt delvis ufør. Nå får hun jobben tilbake.

Læreren i Nordland ble sagt opp på grunn av høyt sykefravær. Et forlik med kommunen gir henne jobben tilbake og 100.000 kroner i erstatning. 

Publisert

Det skriver FriFagbevegelse.no. 

Læreren saksøkte kommunen etter at hun i januar i fjor mottok en oppsigelse begrunnet med høyt og hyppig sykefravær over mange år. 

Kvinnen i 50-årene har jobbet 23 år i skolen. Hun har fått innvilget 50 prosent uførepensjon, og ønsket å fortsette i halv stilling. Men kommunen sa nei. 

De mente at ansatte må ha minimum 70-80 prosent stilling for å kunne jobbe i grunnskolen i kommunen. De argumenterte også med at det ikke er mulig å omplassere læreren til en varig redusert 50 prosent deltidsstilling verken ved ungdomsskolen hvor hun er ansatt, eller innenfor hele kommunen.

Partene møttes i Helgeland tingrett 28. mai. Tirsdag ble det inngått forlik mellom læreren og Nordlands-kommunen. 

Får beholde jobben

Læreren får nå fortsette i 50 prosent stilling, ettersom hun har fått innvilget 50 prosent uførepensjon. Hun får også 100.000 kroner i erstatning. Kommunen må også betale saksomkostningene på 620.000 kroner. 

– Forliket innebærer full seier, sier LO-advokat Elisabeth Grannes til FriFagbevegelse. Hun har vært prosessfullmektig for læreren. 

Kommunen er etter en helhetsvurdering fornøyd med å ha inngått forlik, opplyser kommunens advokat Julie Bertheussen Falkanger.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS