Tiril Sjåstad Christiansen har gjenskapt barnehagebildet.

Tiril Sjåstad Christiansen:
– Jeg la grunnlaget for skikarrieren i barnehagen

Tiril Sjåstad Christiansens barnehage lå midt i alpinbakken på Geilo. Det bidro til at hun ble profesjonell idrettsutøver.

Publisert Sist oppdatert

Grunnlaget for karrieren til den tidligere freeskikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen (27) ble lagt allerede i barnehagen. Trollklubben barnehage, der Tiril startet som toåring, lå nemlig midt i alpinbakken på Geilo.

– Jeg tror definitivt det at vi var mye på ski i barnehagen, har påvirket at jeg fortsatte å stå på ski og ble profesjonell freeskikjører, sier Tiril, som har vunnet to gull, to sølv og en bronse i X Games.

– Jeg har bare gode minner fra årene i barnehagen. Jeg minnes at det var mye ski, men også at vi kledde oss ut, sang og spilte musikk. Det var mye aktivitet, sier Tiril.

27-åringen husker mange av de som jobbet i barnehagen, og hun slår alltid av en prat om hun treffer dem når hun er hjemme på Geilo.

Noe av det Tiril husker best, var da en av guttene hadde med seg minigrisen sin i barnehagen.

– De barnehageansatte var helt fantastiske. En av dem har hytte ved siden av barndomshjemmet mitt, og vi slår alltid av en prat hvis vi driver på med noe på utsiden av huset, forteller Tiril.

Hun husker også flere av barna hun gikk sammen med i barnehagen.

– Geilo er jo ikke så veldig stort, så jeg husker mange av dem. Dessuten gikk flere av oss sammen på barne- og ungdomsskolen – og noen av dem er fortsatt mine aller beste venner.

Tok med seg minigrisen

Utover at hun trivdes godt, følte seg trygg og var mye ute på ski, har ikke Tiril så mange konkrete minner om hva som skjedde i barnehagen.

– Jeg husker godt en dag da en av guttene, som bodde på gård, tok med seg minigrisen sin i barnehagen. Det var veldig gøy, sier hun med et smil. 

Tiril mener trygghet, aktivitet, utelek, næringsrik og variert mat, musikk og plass til å utfolde seg er det aller viktigste en barnehage kan gi barna.

– Barn trenger voksne som er til stede og bryr seg – og som ikke bagatelliserer. De trenger voksne som legger til rette, viser og gir masse kjærlighet. Voksne som lytter, kommuniserer og snakker med barna om alt, sier Tiril.

– Vi er nok litt «pain in the ass»

Da Tiril og samboer Stian Lauritzen valgte barnehage for datteren Vega i Grimstad, gikk de for en barnehage de kjente til.

Tiril Sjåstad Christiansen (27)

Programleder og tidligere freeskikjører som blant annet har vunnet to gull, to sølv og en bronse i X Games, samt verdenscupen sammenlagt.

Fra: Geilo

Bor i: Grimstad

Familie: Samboer med Stian Lauritzen og mamma til Vega og Skage

Aktuell med: Programleder for Farmen kjendis. 

– Vi kjenner noen som hadde barn som gikk der fra før – og tanten til Stian jobber der. Det gjorde valget litt lettere, sier Tiril, som også verdsetter at det er en idrettsbarnehage. 

Barna er mye ute, går tur – og de har eget basseng sånn at barna tidlig kan lære å svømme.

Tiril, som nylig ble tobarnsmor, tror at hun og Stian er over snittet interessert i det som skjer i barnehagen.

– Barna er tross alt ganske mye i barnehagen i løpet av et år – og jeg tenker at flere foreldre burde si ifra når det er noe de ikke er fornøyd med, eller de ønsker en endring. De voksne i barnehagen synes nok kanskje at vi er litt «pain in the ass». Men hvis ikke man sier ifra, skjer det jo ikke noe, sier Tiril.

Powered by Labrador CMS