Store dataproblemer under eksamen på videregående

Det oppsto flere dataproblemer under eksamen for videregående elever onsdag. Tekster ble slettet og regneprogrammet er ute av drift.

Publisert

Utdanningsdirektoratet publiserte onsdag en melding om at det var problemer med både skrive- og regneprogrammene til Mac-brukerne.

Programmene frøs gjentatte ganger gjennom eksamensdagen, melder Aftenposten. Da programmet begynte å virke igjen, var deler av teksten borte.

Rektor ved Elvebakken videregående skole i Oslo, Espen Rueness, sier omfanget av eksamenskaoset er større en det meldingen fra Utdanningsdirektoratet tilsier.

Forventet ikke problemer

– Nå har jeg jobbet med eksamensavvikling i 20 års tid, og det framstår tydelig for meg at eksamen i dagens form ikke er gjennomførbar, sier Rueness til avisen.

For kun to dager siden sa avdelingsleder i Utdanningsdirektoratet, Per Kristian Larsen-Evjen, til NRK at de hadde kontroll.

– Problemene vi hadde på norskeksamen i fjor skyldtes en feil hos en av våre leverandører. Vi forventer ikke å ha slike problemer i år, sa han.

Reserveløsning

I fjor ble tusenvis av elever rammet da Utdanningsdirektoratets nettsider, der elevene måtte logge inn for å laste ned oppgaver, krasjet.

I Møre- og Romsdal oppsto det problemer med internettilgangen, noe som førte til at alle eksamenene i norsk i fylket måtte strykes.

Utdanningsdirektoratet har i år trykket opp papirutgaver av eksamensoppgavene i norsk og enkelte andre fag, som en reserveløsning hvis det skulle oppstå tekniske problemer igjen, ifølge rikskringkasteren.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS