Venstre-politiker ønsker å prøve ut døgnåpen barnehage i Kristiansand

– Jeg mener vi må tenke nytt, og rigge oss på en mer moderne måte når det gjelder barnehagenes åpningstider, sier Jacob Haugmoen Handegard (V).

Publisert Sist oppdatert

Han ønsker helg- og døgnåpne barnehager for familier som jobber turnus, skriver Fædrelandsvennen.

– For dem som har små barn, trenger vi et bedre barnehagetilbud som er tilgjengelig når foreldrene trenger det, sier Handegard som er Venstres ordførerkandidat i Kristiansand.

Utdanningsnytt har tidligere skrevet om Amanda som sover i barnehagen et par netter i uka fordi foreldrene jobber skift. I Fredrikstad blir forslaget om et fleksibelt barnehagetilbud bli fremmet når neste års budsjett behandles i disse dager.

Kristiansand-politikeren peker på at behovet småbarnsforeldre har for barnehage må tilpasses tidene de jobber.

– I dag jobber mange foreldre turnus innen blant annet helse, omsorg og politi. Vi trenger en familiepolitikk som er bedre på å kombinere arbeidsliv og barn, sier Handegard.

Han sier at et slikt tilbud kan bli kostbart, men at det ikke må svekker tilbudet vi har i dag.

– Det handler om å styrke tilbudet. Vi må bli flinkere til å spørre foreldre om hvordan barnehagetilbudet kan bli bedre, og vi trenger en kartlegging av behovet, sier Handegard.

KrFs Stefan Avila er skeptisk. Han sier barnets beste må ligge til grunn – ikke foreldrenes.

– Jeg er i utgangspunktet skeptisk til en slik ordning. Arbeidslivet må tilpasse seg familielivet og barna, ikke motsatt. Barnets beste må ligge til grunn og ikke bare foreldres ønske. Derfor har jeg vanskeligheter for å se at dette er den beste løsningen for barnet, sier han.

Powered by Labrador CMS