Bodil Gullseth, streikesjef og 2. nestleder i Skolenes landsforbund.

Skolenes landsforbund trapper opp streiken først etter skolestart

– Vi venter med en opptrapping av streiken til alle skolene er i gang, sier Bodil Gullseth, streikesjef i Skolenes landsforbund.

Publisert

Gullseth er også 2. nestleder i forbundet. Hun sier i en pressemelding at forbundsstyret har diskutert streiken og den videre strategien, og mener det er mest hensiktsmessig å la skolenes starte opp før en opptrapping varsles.

– Det er ulike oppstartsdatoer i Skole-Norge. Første skoledag for elevene i grunnskolen i Bergen er mandag 15. august. Elevene i Alta starter torsdag 18. august. Vi venter derfor med en opptrapping av streiken til alle skolene er i gang, sier Gullseth.

– Vi ser det som en fordel at lærerne får gjennomført sine planleggingsdager og antakelig også hilst på sine elever, før streiken trappes opp. Det samarbeides nå med tillitsvalgtsapparatet med tanke på hvem som skal tas ut hvor. Før mer av vår strategi offentliggjøres, følger vi avtaleverket og varsler Riksmekleren, KS og de aktuelle arbeidsgiverne. Vi slår til hvor som helst, når som helst etter skolestart og med uant omfang, fortsetter hun.

Les også: Fafo-forsker: – Lærerstreiken kan bli langvarig

Må varsles fire dager før

Så langt har Skolenes landsforbundet kun tatt ut tre medlemmer i streik. De tre ansatte ved Olsvik barne- og ungdomsskole i Bergen har streiket siden 8. juni.

Også Utdanningsforbundet var forsiktige i sitt første streikeuttak i juni. De tok ut 45 medlemmer i Bergen, derav 40 lærere ved Gimle oppveksttun skole i Bergen.

Verken Utdanningsforbundet eller Lektorlaget, som også er i streik, har foreløpig ikke kommet med noen uttalelser om når de trapper opp streiken, men det er ventet at det kommer informasjon om streikeuttaket i løpet av denne uka. Et uttak skal varsles fire dager før streiken starter.

Les også: Handal om streiken: – Vi har lagt en plan

Lektorlaget har så langt ikke tatt ut noen medlemmer, men organisasjonen er i streik.

– Vi vil fortløpende vurdere å trappe opp streiken inn mot skolestart, skriver de på sine hjemmesider.

Powered by Labrador CMS