Her ser vi elever ved Balozi videregående skole i Nairobi tørke bøker etter vårflommen.
Her ser vi elever ved Balozi videregående skole i Nairobi tørke bøker etter vårflommen
Her ser vi elever ved Balozi videregående skole i Nairobi tørke bøker etter vårflommen

Her tørker de skolebøker etter flommen

Etter en monsterflom gjenåpnet skoler i Mathare-slummen i Nairobi i mai. President William Ruto lover rehabilitering av rammede skoler og storstilt treplanting. 

Publisert Sist oppdatert

Minst 277 mennesker er omkommet, og mer enn 55 000 husholdninger er blitt hjemløse grunnet en av de verste flommene i landets nyere historie, ifølge NTB.

Tabitha Wanja har mistet åtte familiemedlemmer, deriblant en sju måneder gammel niese.

– Dette er en vond drøm. Vi har mistet nesten alle i familien. Dette er vår mørkeste stund, sier hun til nyhetsbyrået Reuters før hun bryter ut i gråt. 

Her ser vi lærer Brighton Liyosi fra Balozi videregående skole i Nairobi tørke bøker oppunder klasseromtaket.

 3. mai 2024 gjenåpnet skoler i Mathare-slummen i Nairobi etter et nasjonalt direktiv om å ha dem stengt av sikkerhetshensyn på grunn av flomkrisen i landet. 

Tanzanias statsminister Kassim Majaliwa melder om enorme skader på bygninger, infrastruktur og avlinger i landet, som har Øst-Afrikas største økonomi. Han knytter uværet til klimakrisen og til værfenomenet El Nino. 

Regntiden ble ekstra våt også i Burundi og Tanzania. I hele april har det regnet mye mer enn normalt. Øst-Afrika ble rammet av kraftige oversvømmelser også under fjorårets regntid, ifølge NTB.

I Kenya ble militæret utplassert for å redde folk fra vannmengdene. Redningsarbeidere har gravd seg gjennom tykke gjørmelag i letingen etter mennesker tatt av vannmasser og jordskred. 

Regjeringen vil frigjøre midler til å rehabilitere flomskadde skoler. Det skal også plantes 200 millioner trær, sier president William Ruto til det nigerianske nyhetsnettstedet Peoples Gazette. Ruto kunngjorde også at 17. mai skulle markeres som en minnedag viet flomrammede. Samme dag skulle treplantingen lanseres. Ruto oppfordret hver kenyaner til å plante minst 50 trær. Han sa også at regjeringen vil samarbeide med utviklingspartnere for å reparere det skadde veinettet. 

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS