Lærere ved Grimstad-skole vurderer å nekte å bruke mobiltelefon i jobbsammenheng

Grimstad kommune setter strenge krav til hva lærere får ha på private mobiltelefoner.

Publisert Sist oppdatert

Flere kommuner og fylkeskommuner forbyr ansatte å bruke de henholdsvis kinesisk- og russiskeide appene TikTok og Telegram på jobbtelefonen. Norge har ikke sikkerhetssamarbeid med verken Kina eller Russland, og man frykter at sensitiv informasjon skal havne på avveie.

I Grimstad kommune blir det nå også forbudt for ansatte å ha TikTok på sin private telefon, dersom de også er innlogget på jobbkontoer, skriver Agderposten.

Lærerne ved Grimstad ungdomsskole får ikke betalt telefon fra arbeidsplassen. De er fortvilet over situasjonen. Tirsdag publiserte Utdanningsforbundets klubb ved skolen et leserinnlegg i Grimstad Adressetidende, der de skrev at lærerne må bruke mobil i jobben, uten at kommunen betaler for mobil eller mobilbruk.

At lærerne nå får pålegg og krav om hvordan private mobiltelefoner skal brukes, har fått begeret til å renne over, forteller flere lærere til Agderposten.

Lærerne har lastet ned en rekke jobb-apper på private mobiler, og de bruker private mobiltelefoner til å svare på både meldinger og telefoner.

– Vi er avhengige av mobilen for å logge på kontoene, sier lærer Cathrine Flatebø. Hun legger til at det er et alternativ å slette alle jobb-apper fra telefonen, men da gjør de seg utilgjengelige, og dermed fr elever et dårligere tilbud, sier Flatebø.

Vurderer mobilnekt

Noen lærere har vurdert å legge igjen telefonene hjemme etter påsken. Skjer dette, sier lærerne at de ikke lenger kan logge seg inn på programmene de trenger for å gjøre jobben sin. Ingen kompensasjon

Lærer Sonia Nakbi sier at det ikke er viktig for henne å ha Tik-Tok på telefonen, men hun reagerer på at kommunen setter krav til hva hun kan ha på sin private telefon, særlig når kommunen verken vil betale for telefon eller bruk av telefonen.

– Mobil er rett og slett blitt et arbeidsverktøy. Hvis noe skjer med barna når vi er på tur, så er det vårt ansvar, sier Cathrine Flatebø til avisa. Agderposten skriver at de har vært i kontakt med kommunen uten å få svar på hva slags grunnlag kommunen har for å rette krav mot mobilbruk.

Powered by Labrador CMS