Foreldre har startet spleiselag på nett for å kjøpe skolebøker

Foreldre ved Åsgård skole har fått nok av dårlig skolemateriell og har startet en spleisaksjon på nett for å skaffe skoleelevene nye bøker.

Publisert

Elevene i 6.klasse ved skolen, som ligger i Ås kommune om lag 30 kilometer sør for Oslo, har i dag bøker i norsk mens halvparten av dem har skolebøker i engelsk. I alle andre fag har de ikke bøker, skriver Ås Avis.

– Vi er usikre på om kommunen og politikerne egentlig er klar over hvor alvorlig og kritikkverdig situasjonen er, skriver FAU-representant Siv-Anett Kreutz i et innlegg på Facebook.

Bøkene er ikke oppdatert etter læreplanen og nettbrettene som elevene bruker har heller ikke digitale lærebøker.

– Læringsbrettene brukes ofte til å dele ut bilder av tekstoppgaver som barna skriver direkte inn på læringsbrettene med fingrene, og de har hatt begrenset med trening opp gjennom årene i å skrive med blyant.

Selv om et spleiselag bryter med gratisprinsippet i skolen, prøver foreldrene å samle inn 60.000 kroner for å komme seg gjennom vårsemesteret med undervisningsmateriell.

Mens politisk ledelse lover penger til lærebøker i sitt budsjettforslag, svarer opposisjonen som består av Høyre og Frp med at Arbeiderpartier har «sulteforet Ås-skolen i årevis».

– Dette er dessverre resultatet av skoleadministrasjonens blinde tro på at en iPad kan erstatte fysiske bøker på alke trinn og stort sett i alle fag, uttaler Kjetil Barfelt (FrP) ifølge avisa.

Bengt Nøst-Klemmetsen (H) kaller situasjonen «fullstendig uakseptabelt».

– Den norske skolen er gratis og det skal ikke være kun elever med velstående foreldre som skal ha tilgang på komplett undervisningsmateriell, sier han.

Powered by Labrador CMS