Gennet Sereche og kolleger fra Læringsverkstedet Bryn barnehage ruller ut streikebanner i morgentrafikken.

Vil slutte i jobben om streiken ikke fører fram

For streikende barnehagelærere i Lærerverkstedet barnehage Bryn betyr streiken vinn eller forsvinn.

Publisert Sist oppdatert

Med forente krefter, på sin første streikevakt torsdag morgen, har Madli Molvik, Marit Larsen, Pernille Kristoffersen, Mina Benmich og Gennet Sereche fra Utdanningsforbundet og Fredrik Sommervill fra Fagforbundet hengt opp banneret på gangbrua . Budskapet, «En anstendig pensjon», er tydelig for alle i morgenrushet på Tvetenveien i Alna bydel øst i Oslo.

Les også: Dette handler streiken i PBL-barnehagene om

– For oss er valget greit. Uten ny pensjonsavtale slutter vi i PBL-eid barnehage og søker jobb i kommunen, sier Gennet Sereche. De fire andre barnehagelærerne fra Læringsverkstedet Bryn Barnehage som står på på brua er enige. Nå har de venta lenge nok på at den lovede pensjonsordninga kommer på plass.

– Skjer ikke det denne gangen heller er det slutt, sier Sereche.

100 søkere

Arbeidsmarkedet for barnehagelærerere i Oslo kommune er godt. De er derfor ikke redde for å stå uten jobb om de forlater PBL-barnehagene.

Samtidig er de klar over at fagarbeidere og assistenter er i en annen situasjon. En ledig stilliing i disse jobbene kan få over hundre søknader.

– Gjennomsnittsalderen er lav her på brua akkurat nå. Er det ikke vel tidlig å bekymre seg om pensjon?

– Nei. Pensjon skal tjenes opp over flere år. Og mange barnehageansatte har dårligere tid på å få pensjonsspørsmålet på plass, så deres sak er vår, sier Gennet Sereche.

Powered by Labrador CMS