Utdanningsforbundet foreslår å øke antall undervisningsfag i lærerutdanningene

– Vårt forslag vil bidra til å gi skolen lærere med kompetanse i flere undervisningsfag. Det trenger skolen, sier UDF-leder Steffen Handal.

Publisert

Han kommer med uttalelsen i en sak på forbundets egne nettsider.

Der kommer det frem at Utdanningsforbundet vil legge frem et forslag for regjeringen som gjør at nyutdannede lærere uteksamineres med flere fag i lærerutdanningene enn de har i dag.

«I dag kan grunnskolelærere utdannes med to undervisningsfag, noe som gjør dem mindre attraktiv på arbeidsmarkedet. På skoler med få lærere må hver enkelt ofte undervise i flere enn to-tre fag for å få kabalen til å gå opp. Da kan det være vanskelig å tilby full stilling til de lærere som har få fag i sin utdanning», skriver Utdanningsforbundet.

Les også: No blir lærar Sylvi Reinsnos «påskilta» igjen:– Det skulle berre mangle

De viser til at de har fått bekymringsmeldinger fra ledere, lærere og tillitsvalgte som mener at lærerutdanningene inneholder for få fag som gir undervisningskompetanse i skolen. Dette gjelder spesielt grunnskolelærerutdanningene for 1-7. og 5-10. trinn, samt praktisk-pedagogisk utdanning.

– Utdanningsforbundet ønsker å gjøre noe med dette. Endringene foreslås innenfor dagens rammeplaner, sier Steffen Handal.

Les også: Regjeringen endrer opptakskravene til lærerutdanningen

Powered by Labrador CMS