Ved å eksperimentere med maisenna, vann og konditorfarge kan man lage ulike konsistenser å sette spor med – blant annet gatekritt.

La barna trylle om den grå uteplassen til en fargerik fest

Synes du uteplassen er grå? La barna trylle den om til en fargerik fest med maisenna, konditorfarge og vann.

Publisert Sist oppdatert
Barna får ofte umiddelbart lyst til å mose maisennakritt. De kan kverne dem slik at det blir et deilig fargerikt mel som kan strøs som sukker i vannpytt-te og pynt på sølekakene.
Når du blander 1 dl lunkent vann og ca. 6 ss maisenna får du en interessant konsistens. Det blir en ikke-newtonsk væske som populært kalles oobleck, etter en barnebok av den amerikanske forfatteren Dr. Seuss. Den blir hard når du rører den raskt eller klemmer den, men så snart du slipper den fri, eser den ut og blir rennende igjen. Dette er fascinerende å undersøke for barna. Lag gjerne en stor mengde i en balje, gi barna siler og skjeer og la dem undersøke og undre seg over den rare væsken.
Finn fram en bolle og en skje til hvert barn og bland deres egen miljøvennlige maling. Til 1 dl vann kan du blande i ca. 3 ss maisenna og litt konditorfarge. Bruk gjerne en liten mengde farge i pulverform fra hobbybutikken. Den gir klare, sterke valører. Finn fram pensler og la barna male akkurat der de måtte ønske. Denne malingen renner bort med regnet, eller lar seg spyle av. Det er spennende å følge med på hvordan fargene på magisk vis blir sterkere etter hvert som malingen tørker.
Blander du maisenna, vann og konditorfarge får du en blanding som barna kan dryppe omkring og lage vakre fargespill av på asfalten. Iført regntøy kan barna vandre med hver sin fylte bøtte og splitte og sprute som den amerikanske kunstneren Jackson Pollack, kjent for sin abstrakte ekspresjonisme.

Ved å eksperimentere med maisenna, vann og konditorfarge kan man lage ulike konsistenser å sette spor med – blant annet gatekritt.

Bland konditorfarge i 1 dl vann og rør inn ca. 4 ss maisenna. Legg den i former og vent et par dager til den tørker. Konfektemballasje kan brukes som fine, små former. Du kan også fylle bunnen av en isboks og brekke det opp i passelige biter når det er tørt. Det blir en ganske porøs type kritt. Hvis du ønsker en hardere konsistens kan du ha i en ss hobbygips i blandingen.

LE

Powered by Labrador CMS