Bruk naturmaterialene til å lage en fristende og miljøvennlig møteplass for lek ved bordet. Den klassiske naturleiren – som blåleire eller rødleire – kan fungere fint som grunnmateriale i en naturinspirert invitasjon. Tilby i tillegg lyng, korte pinner, kongler, steiner, strå og andre naturfunn.

Til inspirasjon:

Ta naturen inn i barnehagen

Naturen er lekens skattkammer. Lekelysten vil derfor blomstre om vi tar kongler, skjell og pinner med inn og dekker bordet til en fest for fantasien.

Publisert Sist oppdatert

Barnehager har tradisjon for å tilby naturens skatter til formingsaktivitet, men de fungerer like godt som åpent og udefinert materiell til lek. Bruk naturmaterialene til å lage en fristende og miljøvennlig møteplass for lek ved bordet.

Den klassiske naturleiren – som blåleire eller rødleire – kan fungere fint som grunnmateriale i en naturinspirert invitasjon. Tilby i tillegg lyng, korte pinner, kongler, steiner, strå og andre naturfunn. Barna kan fritt få skape og leke med det bordet byr på, eller bare sitte sammen med deg, kjenne, samtale, benevne og samle sanseerfaringer.

Et bord fylt med naturmaterialer kan bli et naturlig habitat for lekedyrene. Plasser dyrene sammen med steiner, stubbeskiver, treklosser og annet spennende dere har funnet ute. Da kan barna bygge opp et miljø på bordet og lage lange lekefortellinger med dyrene i hovedrollen.
Barnehager har tradisjon for å tilby naturens skatter til formingsaktivitet, men de fungerer like godt som åpent og udefinert materiell til lek. Bruk naturmaterialene til å lage en fristende og miljøvennlig møteplass for lek ved bordet. Den klassiske naturleiren – som blåleire eller rødleire – kan fungere fint som grunnmateriale i en naturinspirert invitasjon. Tilby i tillegg lyng, korte pinner, kongler, steiner, strå og andre naturfunn. Barna kan fritt få skape og leke med det bordet byr på, eller bare sitte sammen med deg, kjenne, samtale, benevne og samle sanseerfaringer.
Et lekebrett med lav kant kan være praktisk å ha som underlag der naturens skatter skal utforskes. Da blir det litt mindre bøss og søl på golvet. Det gjør det også enklere å flytte på prosjektet når bordet skal brukes til andre ting. Et lekebrett kan lages av en treplate som du limer/spikrer en listekant på. Den kan behandles med miljøvennlige alternativ som vannbasert lakk eller bivoks. Et alternativ er å kjøpe et stort plastbrett i hagebutikken, slike man bruker under pallekarmer.
Tilfør gjerne naturbordet spiselige krydderurter med god lukt, som lavendel, oregano og salvie. La barna få klippe av kvister og bruke dem som materialer i leken. De kan for eksempel bli «mat» til dyrene eller «plantes» som hagevegetasjon i leiren.
Powered by Labrador CMS