Det er ikke alltid like praktisk å svare «ja» når barna spør om vann inne. Det kan føre til mer søl, enn det lekerommene tillater. Kanskje kan vi imøtekomme barna likevel – ved å legge til rette for noe rollelek med vann på badet? Foto: Trude Anette Brendeland

Slik kan du gjøre om badet i barnehagen til et sted for vannlek

«Kan vi få vann?» er et spørsmål du sikkert har fått mange ganger. Hvorfor ikke gjøre badet i barnehagen om til en helsestasjon med vann- og rollelek?

Publisert Sist oppdatert

«Kan vi få vann?» Det et spørsmål alle barnehageansatte har blitt stilt mer enn en gang. Barn elsker å leke med vann. Det kan se ut til at vann hjelper barna å skape og tro på fiksjon i rolleleken.

Her kan du se flere av de kreative tingene Trude Anette Brendeland lager.

Kanskje spør de fordi vann gjør at leken oppleves mer «på ekte»? Det er ikke alltid like praktisk å svare «ja» når barna spør om vann inne. Det kan føre til mer søl, enn det lekerommene tillater. Kanskje kan vi imøtekomme barna likevel – ved å legge til rette for noe rollelek med vann på badet?

Helsestasjon er en idé til temalek på badet som garantert vil bli populært. Har dere noen glemte babydukker i en krok kan de oppdages på nytt om de settes i sammenheng med en helsestasjon der en kan bade, stelle, veie og måle dem. Vokser de som de skal? Spiser de godt, og sover de om natten?

Ta dere gjerne en tur på en ekte helsestasjon for å gjøre litt bakgrunnsundersøkelser. Kanskje får dere med noen brosjyrer og tips til deres egen, lokale variant? En tur på apoteket for å hamstre plaster, bandasjer og «vaksinesprøyter» kan også være en idé. Husk også premier til barna som er innom for en helsesjekk.

Sett gjerne en balje med passe varmt vann tilgjengelig. Hvis det ikke er sluk i golvet er barna fornøyde med at å få ørlite vann og masse såpeskum. Eksperimenteringen med skum og vann er for noen selve trekkplasteret på helsestasjonen.
I tillegg til mødre og fedre er det alltid helsepersonell som leger, jordmødre og sykepleiere å treffe på en helsestasjon. Hvite frakker og doktorsaker passer fint i sammenhengen. Her kan det være mange roller å utforske. Litt kostymer kan hjelpe barna å leve seg inn i leken.
Helsestasjon er en ide til temalek på badet som garantert vil bli populært. Har dere noen glemte babydukker i en krok kan de oppdages på nytt om de settes i sammenheng med en helsestasjon der en kan bade, stelle, veie og måle dem. Vokser de som de skal? Spiser de godt og sover de om natten?
En liten trillebag med frisørmateriell kan trylle om badet til en pop-up salong. Hårvoks, tomme sjampoflasker og hårbørster må barna ha. Bilder av diverse hårfrisyrer kan inspirere, hårstrikker og klemmer likeså. Still stoler inntil speilet, bre håndkle over kundens skuldre og friser i vei. Hvis tilbudet blir populært er det ingenting i veien for at man kan utvide salongen til en hel spa-avdeling.Powered by Labrador CMS