To barn skadet i huske-ulykke i barnehage i Lunner

To barn er skadet i en ulykke med en huske i en barnehage i Roa i Lunner kommune. Begge var bevisst etter ulykken, opplyser politiet i Innlandet.

Publisert Sist oppdatert

– To barn på henholdsvis tre og fire år er skadet etter at en stropp til en huske løsnet. Det ene er kjørt til Gjøvik sykehus. Det andre er fløyet til sykehus, opplyser politiet.

Politiet vet foreløpig ikke hvor alvorlig skaden er, men presiserer at barna var ved bevissthet. Foreldrene er varslet om saken. Politiet har undersøkt stedet og skal etterforske saken.

Husken var ifølge politiet kontrollert og godkjent sommeren 2023. Den skulle ha neste kontroll i sommerferien til barnehagen i 2024.

– Politiet har ingen kommentar til det tekniske på husken, heter det i politiloggen.

VG skriver at Lunner kommune har satt krisestab. 

– Vi har tett oppfølging med barna og de ansatte. Det var tidlig uttrykt behov for at kriseteamet skulle bistå, og de var på plass etter en halvtime, sier kommunedirektør Dag Flacké til VG.

Alle andre foreldre er informert via egne kanaler. Flacké sier foreldrene ikke er anmodet om å hente barna tidligere, men mange har likevel valgt å gjøre det.Powered by Labrador CMS