Lærere er frustrert over dårlig parkering og økte avgifter

Lærere ved en skole og en barnehage i Kabelvåg i Lofoten er frustrerte over mangel på parkeringsplasser og en 74 % økning i parkeringsavgift på den kommunale parkeringsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Med bare 40 ansattplasser, 100 ansatte og begrenset tilgjengelighet, opplever de ansatte problemer. Problemene har oppstått etter at den kommunale barnehagen og skolen i Kabelvåg fikk felles tilholdssted, skriver Lofotposten

Utdanningsnytt har tidligere skrevet om en frustrert rektor ved Kolbotn skole som sier få parkeringsplasser byr på utfordringer når de skal rekruttere - og lærere som har sluttet av samme grunn. Det samme opplever man ved Holen skole i Bergen

Mange ansatte i Kabelvåg, som er avhengige av bilen i jobben, har kjøpt månedskort, men det gir ingen garanti for tilgjengelig plass ved ankomst. Dette skaper frustrasjon, og ifølge en lærer ved skolen vurderer enkelte lærere å søke andre jobber på grunn av parkeringsutfordringene.

– Her selger jo kommunen en «vare» de ikke kan garantere at du får. Det kan ikke være lovlig, sier Stig Arne Johansen, som er tillitsvalgt for fagforbundet ved skolen, samt hovedverneombud i kommunen.

Han er ikke uenig i at det kreves betaling for parkering.

– Men jeg synes det er urettferdig at noen av kommunens ansatte kan parkere gratis, mens andre må betale, sier han.

Lærerne peker også på at andre kommunalt ansatte ikke betaler for parkeringen. Dette er en forskjellsbehandling de ser på med bekymring.

Økningen i parkeringsavgift skyldes angivelig en feil fra kommunen.

– Det er nok vi som ikke har passet på å endre avgiften på parkeringen ved skolen fra 11,50 til 15 kroner i fjor, så det har de ansatte der nytt godt av. Prisjusteringen fra nyttår er i tråd med kommunestyrets strategi og vedtak, sier enhetsleder Bjørn Tore Nergaard i Vågan kommune.

Powered by Labrador CMS