Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen

Bevilger 27 millioner kroner til samiske læremidler

Sametingsrådet bevilger 27 millioner kroner til utvikling av samiske læremidler.

Publisert

– Denne bevilgningen er et viktig steg for å sikre samiske læremidler på videregående nivå, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i en pressemelding.

Sametingsrådet har tildelt støtte til 18 læremiddelprosjekter etter søknad fra læremiddelutviklere. I utlysningene av årets runde var opplæring i samisk som andrespråk på videregående nivå prioritet for nord-, sør- og lulesamisk.

– Årets tildeling er viktig for videregående opplæring. Lærere har lenge etterlyst opplæringsmateriell til samisk-fagene på videregående nivå, og jeg er glad for å kunne møte de behovene og sette i gang prosjekter til både digitale og trykte læremidler på videregående nivå. Det gjelder blant annet samisk 2, 3 og 4 for sør-, lule- og nordsamisk språk, forteller Mikkelsen.

Det kom søknader for totalt 67 millioner kroner. I Sametingets reviderte budsjett, vedtatt i juni, ble det gjort ekstra tildeling til læremidler på 7 millioner kroner. Dette har utvidet muligheten til å igangsette flere gode prosjekter.

En annen viktig del av årets tildelinger er støtte til utvikling av lettleste bøker for barn og unge. Det er gjort tilsagn på fire prosjekter på nord- og sørsamisk.

 

Powered by Labrador CMS