Det nye byrådet i Oslo fjerner omstridt kjøttstopp i barnehagene

I høst vedtok det forrige Oslo-byrådet at barnehagene skulle slutte å servere kjøtt. Nå omgjør det nye byrådet vedtaket – med støtte fra Ap.

– Vi fjerner forbudet mot kjøtt i barnehagene! skriver Oslo Høyre i luke 10 i sin julekalender på Instagram.

Det var Nationen som omtalte saken først.

NTB får bekreftet fra byrådet i Oslo at finansutvalget torsdag i forrige uke stemte for et forslag om at barnehager, fritidsklubber og aktivitetsskoler ikke skal pålegges å servere kjøttfri mat, men at matserveringen i størst mulig grad skal tilpasses nye nasjonale kostholdsråd.

Høyre, Frp, Venstre, KrF og Ap stemte for forslaget, mens SV, MDG og Rødt stemte imot.

Banket gjennom kjøttstopp

I september banket det forrige Oslo-byrådet igjennom at barnehager, fritidsklubber og aktivitetsskoler skal slutte å servere kjøtt og i stedet gå over til å servere fisk og plantebasert mat.

– Bare én av fem får i seg fem om dagen. Men jeg tror de fleste er enig med meg i at det er sjelden man hører om unger som spiser for lite pølse, sa finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til NRK da nyheten ble kjent.

Kjøttstoppen gjaldt kun mat som blir servert, og innebar ikke noe forbud mot å ha med kjøttpålegg i matpakken.

Helsepolitiker Hassan Nawaz i Høyre sa til NRK i september at de var imot et forbud mot å servere kjøtt, men han ville ikke si hvorvidt et nytt byråd med Høyre kom til å reversere politikken.

Frp ville reversere

Oslo Frps Magnus Birkelund var på sin side tydeligere.

– Vi ønsker å reversere byrådets forbud. Skulle det være en barnehage hvor de i samråd med foreldrene ønsker å servere kjøttfri mat, er det greit. Dette løses best lokalt i den enkelte barnehage, skrev han i en SMS til Nationen i oktober mens han satt i byrådsforhandlinger.

Powered by Labrador CMS