FNs generalsekretær António Guterres sier han er rystet over bombingen av en skole øst i Ukraina der opptil 60 mennesker kan ha blitt drept.

FNs generalsekretær rystet over skoleangrepet i Ukraina

FNs generalsekretær António Guterres sier han er rystet over bombingen av en skole øst i Ukraina der opptil 60 mennesker kan ha blitt drept.

Publisert Sist oppdatert

Han ba samtidig om at sivile blir spart, sa hans talsperson søndag.

– Generalsekretæren er forferdet over det rapporterte angrepet 7. mai som rammet en skole i Bilohorivka, hvor mange mennesker tilsynelatende søkte ly fra de pågående kampene, sa talsmann Stephane Dujarric i en uttalelse.

I uttalelsen gjentar Guterres at sivile og sivil infrastruktur alltid må skånes i tider med krig, og bemerket at angrepet er nok en påminnelse om at i denne krigen, som i så mange andre konflikter, er det sivile som betaler den høyeste prisen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener russerne har glemt alt som var viktig for de sovjetiske styrkene som kjempet mot Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Mandag markeres Sovjetunionens seier over Hitler og nazistene på storstilt vis i Moskva. Men Russland har glemt alt som var viktig for seierherrene i andre verdenskrig, sa Zelenskyj søndag.

Han fordømte bombeangrep øst i landet, inkludert mot en skole der det ifølge ukrainske myndigheter ble drept 60 mennesker som søkte tilflukt. Mens normale mennesker assosierer årsdagen med fred og slagordet «aldri igjen», fortsetter Russland med bombeangrepene, sa Zelenskyj.

– Som et resultat av det russiske luftangrepet mot Bilohorivka i Luhansk-regionen, ble rundt 60 personer drept, la han til.

Mandag blir det militærparade med tusenvis av soldater ved Den røde plass i Moskva.

Powered by Labrador CMS