Barnehagestreiken trappes ytterligere opp fra onsdag neste uke.
Barnehagestreiken trappes ytterligere opp fra onsdag neste uke.

Barnehagestreiken trappes ytterligere opp

Fra onsdag i neste uke trappes streiken i de private barnehagene ytterligere opp.

Publisert Sist oppdatert

Fra neste onsdag, 9. november, trappes streiken i de private barnehagene ytterligere opp. Nærmere 300 nye medlemmer går ut i streik, melder Utdanningsforbundet, og samme dag tar Fagforbundet ut 414 nye medlemmer i streik.

Streiken har vart i snart tre uker. Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier i en pressemelding at han har stor forståelse for at mange av dem som er rammet, synes dette er krevende.

– Dette er en svært vanskelig situasjon for mange. Streiken skaper krevende hverdager for foreldre og barn. Da jeg var på streikedemonstrasjon foran Stortinget i går, var det ei lita jente som sto med et skilt hvor det sto at «Jeg vil gå tilbake til barnehagen». Slikt gjør inntrykk, og barnehagelærerne gir også tydelig uttrykk for at de ønsker seg tilbake til jobb for å være sammen med barna, sier Handal.

– Samtidig er dette en veldig viktig streik, som PBL må ta ansvaret for. Over åtte av ti støtter streiken, og støtten er faktisk størst blant dem som har barn i barnehagene. Det håper jeg PBL tar til seg snarest mulig, sier Handal.

Fagforbundet trapper opp i Bodø, Bergen, Askøy og Karmøy

Fagforbundet trapper opp barnehagestreiken med 414 medlemmer på onsdag. Uttakene gjelder 53 barnehager i Bodø, Bergen, Askøy og Karmøy.

– Vi vet at streiken rammer foreldre og barn hardt. Det må PBL ta ansvaret for. Kravet til de ansatte om en pensjon på linje med kommunale barnehager er både rimelig og rettferdig, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en pressemelding.

Kjernen av konflikten handler om pensjon. De barnehageansatte krever at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år. Ordningen sikrer et varig pensjonspåslag livet ut.

Les også: Dette handler streiken i PBL-barnehagene om

Powered by Labrador CMS