Mathea fikk krone og sang på døra av styrer Anja Flobak-Nilsen (f.v.) og pedagogisk leder Malene Rødø Berg. Det setter også mamma Ida Rogstad (t.h.) pris på.

Barnehageansatte kom hjem med bursdagskronen til Mathea (4) under koronakrisen

– Dette er en av våre måter å følge opp barna på når vi ikke får se dem hver dag, sier styrer Anja Flobak-Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en av våre måter å følge opp barna på når vi ikke får se dem hver dag. Vi har engasjerte ansatte som ønsker å gjøre en forskjell, sier styrer Anja Flobak-Nilsen i Hoppenspretthallen barnehage på Jessheim.

De ansatte har ikke bare kjørt ut aktivitetspakker til de 113 barna under koronakrisen, de overrasket også alle bursdagsbarna med bursdagskrone hjem på døra.

Absurd situasjon

–Hurra for deg som fyller ditt år, synger styrer Anja Flobak-Nilsen og pedagogisk leder Malene Rødø Berg på trappa til Mathea som blir fire år.

Jenta som vanligvis løper og gir dem en klem i barnehagen blir sjenert av å se dem hjemme på trappa, men tar imot den rosa bursdagskronen som er pyntet med blomster og sommerfugler.

Vanligvis løper Mathea (4) og gir styrer Anja Flobak-Nilsen og pedagogisk leder Malene Rødø en klem i barnehagen, men blir sjenert av å se dem med bursdagskronen hjemme på trappa.

– Dette er superkoselig og typisk barnehagen å gjøre det lille ekstra, sier Matheas mamma, Ida Rogstad.

Hun forteller at dagene går med til å tegne, male, perle, se på Salaby og hoppe på trampolinen i hagen. Mathea har bestemt at mamma skal lage kyllingkake til bursdagen.

– Det er rart når du er vant til å få 20 klemmer om dagen å bare se barna på avstand, sier pedagogisk leder Malene Rødø Berg.

Hun holder kontakt med foreldre og barna på telefon og roser styreren for å gi de ansatte god informasjon hele tiden og å følge dem opp som personer, ikke bare ansatte.

– Dette er en absurd situasjon, og det er godt å gjøre nytte for seg, sier Rødø Berg.

Styreren forteller at de ansatte følger smittevernreglene når de kjører rundt til barna. Leveringen er også godkjent av kommunelegen.

Laget YouTube-kanal

– Mange foreldre har det vanskelig. De er mer isolert, må hjelpe skolebarn med lekser, noen er permittert, andre i risikosonen, så vi vil ikke legge press på dem om å gjøre aktiviteter, sier styreren.

Derfor brukes barnehagens facebooksider og instagramkonto til hilsener fra barna. De som ønsker det kan få forslag til aktiviteter på en nyopprettet YouTube-kanal lukket for barnehagen. Her kan barna få tips til alt fra hvilestund og vaske-hendene-sang til naturfageksperimenter og papirflyskole.

– Mange ansatte har det tøft i disse annerledesdagene, så vi har digitale møter hver dag. Dugnadsånden er på topp blant de ansatte, sier Flobak-Nilsen.

Powered by Labrador CMS