Styrer i Finnvika barnehage, Sylvi Anita Oldervik Johansen.

Barnehagen er stengt – laget aktivitetspakker til alle barna

Barna i Finnvika barnehage i Harstad kunne hente hver sin påskepakke utenfor barnehagen denne uken. Og fredag blir det digital samlingsstund med høytlesning.

Publisert Sist oppdatert

Oppi den lå fem ferdige pakker med alt de trenger for å lage kyllinger av papp og pappatallerkener, med fjær, øyne og paljetter.

Avdelingsleder i Finnvika barnehage, Sylvi Anita Oldervik Johansen, forteller at ideen kom til henne da hun satt å funderte på hvordan de som barnehage kunne være med å skape gode samlingsstunder mellom barn og foresatte nå som barnehagen er stengt.

– Skolene gir lekser og undervisning på nett og jeg tenkte; hvorfor kan ikke vi i barnehagen gjøre noe lignende, sier Johansen.

Disse fem påskeaktivitetene kan barna i Finnvika barnehage kose seg med hjemme.

Sammen med de andre ansatte satte hun seg ned onsdag morgen og laget pakkene. De vasket seg grundig på hendene i forkant, og brukte anti bac.

– Vi har en forståelse for at det kan være vanskelig for foresatte å komme på ideer til hva de kan gjøre hjemme sammen med barna, og alle har ikke alt materiell tilgjengelig, så dette er vår måte å bidra på, forklarer avdelingslederen.

Video med forklaringer

Finnvika barnehage i Harstad er en to-avdelings barnehage med 16 barn fra 1-6 år. Til vanlig jobber de mye med språk i barnehagen, og bruker ofte kreative aktiviteter i det arbeidet.

Alle aktivitetene de har laget til barna i påskepakkene er enkle klipp og lim-aktiviteter, og på pappen er allerede formene tegnet ut. Johansen og kollegene hennes har til og med laget en video med forklaring for hvordan det kan gjennomføres.

Fredag blir det mer video. Da kan barna følge samlingsstunden live, med høytlesning.

– Dette er en dugnad, som alle må delta i. Disse aktivitetene legger til rette for gode stunder sammen for familiene. Det tenker jeg er viktig, sier hun og forteller at barna som var og hentet sine pakker onsdag var veldig lykkelige da de gikk hjemover igjen.

– Det virket som de foresatte også satte pris på denne gesten, sier Johansen.

Magiske stunder

Fra torsdag er det tre barn som skal være tilstede i barnehage. De første dagene denne uken brukte de ansatte til å vaske ned barnehagen og alle lekene.

– Vi har også fått tid til å skape nye lekemiljøer for barna når de kommer tilbake, forteller Sylvi Anita Oldervik Johansen.

Hun oppfordrer andre barnehageansatte til å tenke kreativt for hvordan de kan ha litt kontakt med barnehagebarna i denne tiden. I Finnvika vil alle barna få en telefon i morgen, hvor de kan fortelle litt om uka som har vært.

Pakket og klart!

– Barna savner barnehagen og de ansatte, så bruk tiden godt. Man kan skape nye miljøer i barnehagen, ta en telefon til barna, planlegge gode samlingsstunder eller kanskje lage noen aktivitetspakker.

– Hvordan tror du det blir når alle kommer tilbake igjen en dag?

– Vi gleder oss veldig til det. Det er tomt uten dem. Jeg tror barna kommer til å være i hundre når hverdagen kommer igjen, og da skal vi være tilstede for dem og gi dem magiske stunder sammen med oss og hverandre igjen, sier Johansen.

– Vi må ta vare på hverandre i denne litt rare og usikre perioden. Alle kan tenke gjennom hvordan de kan bidra for å vise andre omsorg, det finnes mange måter.

Her finner du alle koronasakene våre

Powered by Labrador CMS