Lærer Simen Kristoffersen holder kontakt med elevene.
Lærer Simen Kristoffersen holder kontakt med elevene.

Nå nyter elever og lærere landet rundt godt av alle helgene Simen har brukt på nett

Lærer Simen Kristoffersen deler dagsopplegg for hjemmeundervisning på nettstedet han har bygget opp. Gratis.

Publisert Sist oppdatert

Da Simen Kristoffersen brått ble hjemmelærer før helgen satt han allerede i karantene. Og selv for en som har brukt ett år på å bygge opp og utvikle et nettsted for gratis deling av undervisningsopplegg, ble overgangen brå.

Nå skulle de 23 førsteklassingene hans ved Nordpolen skole i Oslo ha fjernundervisning.

– Jeg har en del erfaring med å drive med nettundervisning, og driver nettstedet lesekloden.no, men dette ble en brå overgang, sier han.

Nå har lærerteamet på trinnet fått laget et opplegg elevene kan klare å gjøre selv, og de er tilgjengelig på telefon. På lesekloden.no er dagsoppleggene tilgjengelige for alle, ett for hver dag. Men Simen er samtidig opptatt av at det ikke er superviktig at alle elevene får til alt lærerne legger opp til av undervisning for tiden.

– Jeg sa for eksempel til dem som hadde sett statsministerens pressekonferanse at det kunne de regne som skole. Mye av det som skjer i disse dager er det lærdom i, sier han.

23 passord

Førsteklasse-læreren har også ringt rundt til alle foreldrene for å snakke med dem.

– Det var mye godt humør. Jeg sier at alt de får til er kjempefint. En må bare tilpasse etter hvordan hjemmesituasjonen er og gjøre det beste ut av det, sier han.

I og med at Simen allerede satt i karantene da skolen stengte var det en del ting som han hadde ønsket at han kunne tatt med seg fra skolen og hjem.

– Det har jo vært noen telefoner der elever har klart å låse Ipaden, og spør meg om hjelp til å låse den opp. Dessverre så klarer jeg ikke å huske 23 passord i hodet, sier Simen og ler.

Til sommeren er det seks år siden han var ferdig utdannet lærer, som så mange andre i hans familie. I ett år har han brukt utallige timer på kvelder, i helger og i ferier på å bygge opp lesekloden.no.

– Vi lærere har ikke så god tid til planlegging, så tanken er at når jeg lager opplegg som andre kan bruke sparer de tid som kan brukes på andre ting, forteller han.

Virtuelle kaffer

På Lesekloden.no har han lagt inn arbeidsark, digitale tavleverktøy og temasider som alle kan bruke uten noen form for innlogging eller medlemsskap.

– Tjener du noe på dette?

– Dette er ingen levevei, men jeg har lagt inn en knapp der de kan spandere en virtuell kopp kaffe til meg. Så ved hjelp av disse mikrodonasjonene går jeg ikke i minus. Det koster litt å utvikle en slik side, i tillegg til alle timene jeg legger ned, nesten daglig.

– Hvem er siden ment for?

– Nå er det mest for elever i fra 1. til 4. klasse. Planen er å utvide til hele barneskolen. I tillegg er planen og lage opplegg også på nynorsk, sier Simen Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS