14 år gammel jente skjøt flere medelever i Russland

En 14 år gammel jente skjøt og drepte en medelev og såret fem andre barn i Brjansk i Russland torsdag. Siden tok hun sitt eget liv, ifølge russiske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

– Ifølge foreløpige opplysninger fra etterforskningen tok en 14 år gammel jente med seg en pumpehagle på skolen, som hun brukte til å skyte mot klassekameratene sine, heter det i en uttalelse fra russiske myndigheter.

Politiet jobber med å få kartlagt motivet, heter det videre.

Brjansk-guvernør Aleksandr Bogomaz omtaler saken som en «forferdelig tragedie». Ifølge ham er alle de sårede barn som har fått milde eller moderate skader.

Nyhetsnettstedet Mash har offentliggjort det som skal være et bilde av jenta som sto bak skytingen, der hun ligger død på gulvet. Mash skriver at hun i tillegg til en hagle hadde med seg en jaktkniv.

Det er stort sett strenge kontroller på våpen i Russland, men Brjansk, som grenser til Ukraina, har vært åsted for flere angrep på tvers av grensa. Russiske myndigheter har oppfordret folk til å danne selvforsvarsgrupperinger.

Flere skoleskytinger

Det har vært flere skoleskytinger i Russland de siste åra. I 2018 drepte en 20-åring 20 mennesker, primært medstudenter, i en masseskyting på den okkuperte Krim-halvøya.

I september i fjor drepte en skytter 15 mennesker, blant dem elleve barn på en skole i Izjevsk. Ytterligere 24 ble såret, og gjerningsmannen, som hadde på seg en t-skjorte med hakekors på, tok sitt eget liv.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS