Utdanningsdirektør vil ha strammere russeregler i Oslo

Skjerpede regler for russebusser og hardere tak mot kommersielle russeaktører er blant ønskene til utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i Oslo kommune.

– I Oslo er mye av det som relateres til russefeiring i stor grad et «vestkantfenomen», skriver Gerhardsen i en høringsuttalelse til Kunnskapsdepartementet ifølge Vårt Oslo.

Departementet har foreslått å lage en intensjonserklæring om russetiden, for å gjøre russetiden mer inkluderende. Målet er å få med både elever, foresatte, skoler og fylkeskommuner.

– Russefeiringen og opptakten til denne innebærer flere faktorer som utfordrer gode og inkluderende skolemiljøer, mener Gerhardsen.

Hun peker på økonomisk ulikhet, pågående kommersielle krefter, et voldsomt omfang av informasjon i sosiale medier, og stor eksponering for rusmidler.

Gerhardsen og Utdanningsetaten ønsker seg skjerpede og bedre håndhevede krav for russebusser og andre kjøretøy, blant annet innen sikkerhet. De vil også ha strengere håndheving av reglene mot reklame rettet mot mindreårige. Til sist vil de ha nasjonale retningslinjer for å velge demokratiske russestyrer.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS