Lærer pågrepet etter å ha vaksinert elev

En lærer i New York uten medisinske kvalifikasjoner er pågrepet etter at hun satte en koronavaksine på en av sine elever.

Publisert

Et videoopptak viser hvordan biologilæreren setter en sprøyte i armen på den 17 år gamle gutten, som ifølge opplysninger ønsket å bli vaksinert, melder BBC.

Da gutten fortalte sine foreldre om det som hadde skjedd, varslet de politiet, som pågrep læreren. Hun er nå siktet for å ha satt en vaksine uten å ha gyldig autorisasjon til det og for å ha gjort det uten tillatelse fra 17-åringens foreldre.

Ifølge politiet er det uklart hvordan læreren hadde fått tak i vaksinen eller hva slags type det var. I USA er kun Pfizer/Biontechs vaksine godkjent for barn under 18 år.

Injeksjoner kan være farlige dersom de blir satt på feil måte. Autorisert helsepersonell må også kunne verifisere at vaksinen ikke er falsk eller har gått ut på dato. Pasienter må også bli spurt om sin medisinske historikk, og de bør følges med på etter injeksjonen for å se om de utvikler farlige allergiske reaksjoner.

Mandag satte USA global smitterekord med over 1 million nye smittetilfeller på ett døgn.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS