Det kan bli behov for mer klær i skolene i Vestby når kommunen skal spare strøm.

Sparer strøm – ber elevene ta med genser

For å spare strøm har Vestby kommune bestemt seg for å senke temperaturen i alle kommunale bygg, også skoler.

Publisert Sist oppdatert

Vestby kommune legger seg nå på den nedre grense for innetemperatur som Arbeidstilsynet mener er forsvarlig, 19 grader, skriver Vestby Avis.

Barnehager slipper

Eiendomssjef i Vestby kommune, Jannecke Wold, har tidligere fortalt at Vestby kommune har økt budsjettet for å håndtere økende strømpriser, samt at det å senke temperaturen i kommunale bygg var under vurdering som et strømsparetiltak.

Nå er det bestemt at Vestby kommune denne vinteren vil etterstrebe en innetemperatur på 19/20 grader og ikke rundt 22, som er vanlig. Det kommer frem i en internmelding hos Vestby kommune som Vestby Avis har fått tilsendt.

Rådmann Sjur Authen bekrefter overfor Vestby Avis at de har sendt ut beskjed til alle berørte parter i kommunen om å sette ned temperaturen, men at noen bygg er unntatt.

– Barnehager, omsorgsboliger og sykehjemmet er unntatt fra å skru ned varmen, sier Authen til Vestby Avis.

På spørsmål fra Vestby Avis forklarer rådmannen hvorfor de velger å gjøre det på denne måten.

– Det er rett og slett fordi det er den mest energibesparende løsningen. Vi kan spare fem prosent for hver grad vi setter ned innetemperaturen, sier Authen.

Les også: Har ikke råd til frokost får mat på skolen

– Ta med genser

På Brevik skole og grendesenter bekrefter rektor Line Lofstad Andersen at de allerede har senket temperaturen.

– Vi har skrudd temperaturen på skolen ned til 20 grader, forteller Lofstad Andersen til Vestby Avis.

– Elvene takler dette relativt uproblematisk med de utetemperaturene vi har nå. I tillegg har vi læring gjennom aktivitet, slik at elevene er mye i bevegelse, sier hun.

Skolen har bedt elevene ta med gensere som de kan ta på seg hvis de fryser. Rektor tror ikke de kan senke temperaturen ytterligere.

– Da blir det litt for kaldt, for vi må huske at det jobber voksne mennesker her. Barna er i utgangspunktet varmere enn oss voksne, så de klarer seg bedre, sier Lofstad Andersen til Vestby Avis.

Powered by Labrador CMS