Vestland fylke ber om streikefritak for åtte skoler

Vestland fylke ber om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik.

Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

– Situasjonen er svært alvorlig nå. Mange elever har ikke startet skoleåret. Rektorer og helsepersonell har varslet om alvorlige helsekonsekvenser for elever, mens andre er i ferd med å droppe ut av videregående. Jo lenger streiken varer, jo flere elever blir sårbare, sier han.

Over 700 lærere er tatt ut i streik på 21 videregående skoler i Vestland fylke. I barne- og ungdomsskolen i Bergen er 1.100 lærere i streik.

I samråd med fylkesordfører Jon Askeland har Lyngedal søkt om dispensasjon for åtte skoler som ble tatt ut i streik mellom 22. og 29. august. Elevene har dermed mistet over 15 prosent av skoleåret, skriver avisen. Opplæringsdirektøren ber de tre lærerorganisasjonene om å la samtlige lærer ved de åtte skolene gå på jobb fra mandag.

Lørdag er partene i lærerstreiken kalt inn til Riksmekleren.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS